Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φρούριο η Κοζάνη για τον αγώνα χάντμπολ Ελλάδας – ΠΓΔΜ! Σταμάτησαν τη διάθεση εισιτηρίων!

Φρούριο η Κοζάνη για τον αγώνα χάντμπολ Ελλάδας – ΠΓΔΜ! Σταμάτησαν τη διάθεση εισιτηρίων!

– Ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στην Κοζάνη για τον αγώνα χάντμπολ Ελλάδας – ΠΓΔΜ!
– Με απόφαση της αστυνομίας στο γήπεδο θα μπουν μόνο όσοι έχουν πρόσκληση
– «Θα αποχωρήσουμε αν μας προκαλέσουν» είπε ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας
– Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης κινείται στην πόλη τη ομάδα των Σκοπίων

Είναι ικανός ένας αγώνας χάντμπολ ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ να μετατρέψει σε φρούριο μια ολόκληρη πόλη; Μπορεί όπως φαίνεται από τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην Κοζάνη ενόψει της αυριανής (28.10.2018) αναμέτρησης για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χάντμπολ που θα γίνει το 2020.

Φαίνεται πως η αστυνομία δεν έμεινε… ικανοποιημένη από τα αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας που αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της Παρασκευής (26.10.2018). Τα οποία σημειωτέων περιελάμβαναν ακόμα και σωματικό έλεγχο.

Το Σάββατο (27.10.2018) με νεότερη απόφασή της, η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης έκανε ακόμη πιο αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν γύρω από το γήπεδο της Λευκόβρυσης. Και όχι μόνο αυτό. Αποφάσισε να αυστηροποιήσει και τα μέτρα όσον αφορά στις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα. Και έδωσε εντολή να ακυρωθεί η διαδικασία διάθεσης των εισιτηρίων, τα οποία πωλούσαν σε μαγαζιά της πόλης.

Μετά την απόφαση της αστυνομίας, ο αγώνας Ελλάδας – ΠΓΔΜ στην Κοζάνη θα γίνει ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα να μπουν στο γήπεδο θα έχουν μόνο όσοι έχουν προμηθευτεί τις λιγοστές προσκλήσεις που θα διαθέσει με δική της ευθύνη η Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ ή όσοι έχουν διαπιστευθεί!

Τα μέτρα επιτήρησης στον προαύλιο χώρο του σταδίου θα είναι έντονα, ενώ οι μετακινήσεις της φιλοξενούμενης ομάδας γίνονται συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι του Σαββάτου, ενόψει της αναμέτρησης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωνσταντίνος Γκαντής δήλωσε ότι η Αστυνομία με βάση τις πληροφορίες που είχε στη διάθεση της «έθεσε τον αυριανό αγώνα σε ειδικό καθεστώς διαχείρισης με αποτέλεσμα να γίνει σχεδόν κεκλεισμένων των θυρών».

«Ό,τι και να σας πω εγώ για την απόφαση δεν έχει σημασία. Είναι προτιμότερο να προστατεύσουμε την Εθνική μας. Δεν ξέρω τους λόγους που η αστυνομία πήρε αυτή την απόφαση. Και να ήξερα δε σας έλεγα. Και δε θέλω και να το μάθω», τόνισε.

Έστειλε δε μήνυμα πως εάν υπάρξει οποιαδήποτε πρόκληση από πλευράς των φιλοξενουμένων -όπως έγινε πριν από ένα χρόνο με το πρωτάθλημα νεανίδων στα Σκόπια-, «η εθνική ομάδα θα αποχωρήσει από το γήπεδο».

Στο ερώτημα για το εάν έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις της εθνικής ομάδας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χάντμπολ, ο κ Γκουντής αποκάλυψε ότι πριν από καιρό έγινε τριμερής συνάντηση των δύο προέδρων ομοσπονδιών Ελλάδας και ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όπου «συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν γεγονότα και ενέργειες που θα προκαλούσαν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων των ομίλων». «Μπορώ να σας πω ότι μέχρι στιγμής αυτό τηρείται» προσέθεσε και ανέφερε ότι «στον μεταξύ μας αγώνα που δώσαμε πριν από μετρικούς μήνες δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Αρβανίτης δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι, έχουμε καλύψει ορισμένα κενά που είχαμε τις προηγούμενες ημέρες», δήλωσε αισιόδοξος ότι θα φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και υπενθύμισε ότι ο αντίπαλος είναι μια πανίσχυρη ομάδα που συγκαταλέγεται στις 10 κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και kozan.gr

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις