Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η ΔΟΕ “απειλεί” την Πυγμαχία με αποκλεισμό από τους Αγώνες του Τόκιο

Η ΔΟΕ “απειλεί” την Πυγμαχία με αποκλεισμό από τους Αγώνες του Τόκιο
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η “ΑΙΒΑ” (Διεθνής Ομοσπονδία Πυγμαχίας) έχει δεχθεί την προειδοποίηση της ΔΟΕ και απειλείται με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Η διεθνής ομοσπονδία Πυγμαχίας έχει δεχθεί την προειδοποίηση της ΔΟΕ και θα χρειαστεί να επιλύσει τα… θέματα της μέχρι τον επόμενο μήνα, διαφορετικά αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απουσίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 και την «απόσυρση» της αναγνώρισής της από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ έχει προειδοποιήσει την AIBA,σχετικά με την τακτοποίηση των οικονομικών της, των θεμάτων της διοίκησης του αθλήματος και της καταπολέμησης του ντόπινγκ.

Η έκθεση προόδου της AIBA τον Μάιο δεν ικανοποίησε τη ΔΟΕ, η οποία δήλωσε ότι θα επανεξετάσει το θέμα μετά το συνέδριο της AIBA και τις εκλογές για πρόεδρο στις 2-3 Νοεμβρίου στη Μόσχα.

Η ΑΙΒΑ βρίσκεται εδώ και χρόνια σε… αναταραχή. Ο πρώην πρόεδρός της, Bου Τσουνγκ-Κούο τιμωρήθηκε το 2017, αντικαταστάθηκε για λίγο από τον Φράνκο Φαλτσινέλι, πριν ο επειχειρηματίας από το Ουζμπεκιστάν Γκάφουρ Ραχίμοφ χριστεί προσωρινός πρόεδρος τον Ιανουάριο του 2018 σε έκτακτο συνέδριο στο Ντουμπάι.

Ο Ραχίμοφ είναι ο μόνος υποψήφιος για την προεδρία στην ψηφοφορία του επόμενου μήνα, αλλά ο έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον τοποθετεί στη λίστα “παροχής υλικής υποστήριξης σε εγκληματική οργάνωση”, κάτι που προκάλεσε την οργή της ΔΟΕ.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις