Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Η LEN αποθεώνει το ελληνικό πόλο! “Σπάνιο νταμπλ”

Η LEN αποθεώνει το ελληνικό πόλο! “Σπάνιο νταμπλ”
koe.org.gr

Βάζοντας τον τίτλο “Το μέλλον της Ελλάδας φαίνεται λαμπερό”, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υδατοσφαίρισης (LEN) αποθεώνει τα… ελληνικά χρώματα.

“Οι Έλληνες πέτυχαν ένα σπάνιο «νταμπλ», καθώς σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων, η ομάδα U18 κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο και αυτή των U19 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό στο Μινσκ μετά την νίκη επί του Μαυροβουνίου στον τελικό”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό κείμενο που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της LEN.

Νέοι από χρυσάφι! Στην κορυφή της Ευρώπης η εθνική πόλο

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία υδατοσφαίριση επισημαίνει στη συνέχεια: “Η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό U19 και ο μεγάλος θρίαμβος ήλθε μόλις δύο εβδομάδες μετά την κορυφή της ομάδας U18 στην Ουγγαρία. Η μόνη ομάδα που κατά το παρελθόν κατέκτησε αυτούς τους τίτλους ηλικιακών ομάδων την ίδια χρονιά ήταν η Ιταλία το 2012. Απολαύσαμε μια λαμπρή διαδρομή στο Μινσκ και την πρόκριση επί της Ιταλίας, ακολούθησε ένας από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες που έγιναν ποτέ στη μακρά Ιστορία της διοργάνωσης, καθώς οι Ελληνες συνέτριψαν 8-0 την Κροατία και προκρίθηκαν στον τελικό”.

Στο συγκεκριμένο κείμενο τονίζεται ακόμα πως: “Η Ελλάδα, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Γκιουβέτση, παρέμεινε αήττητη στο τουρνουά και είχε την πιο ισορροπημένη απόδοση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τέσσερις παίκτες ήταν μέρος και των δύο χρυσών πορειών: οι αδελφοί Χαλυβόπουλος Αριστείδης και Ιπποκράτης, Δημήτριος Δήμου και Ευστάθιος Καλογερόπουλος”.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις