Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορακάκη: “Ο δρόμος για το Τόκιο είναι μακρύς ακόμα”

Κορακάκη
facebook.com/ISSF.Shooting

Η Άννα Κορακάκη μας… ανάγκασε για μια ακόμα φορά να τη χειροκροτήσουμε. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή επέστρεψε από το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ με ένα χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. -με παγκόσμιο ρεκόρ στον προκριματικό- ένα χάλκινο στα 25 μ. και ένα χάλκινο στο μεικτό μαζί με τον αδελφό της Διονύση.

Η κάμερα της NOVA υποδέχθηκε την οικογένεια Κορακάκη στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κατά την άφιξή της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στις ΗΠΑ και αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Τόκιο, αλλά και τη σπουδαία επιτυχία που είχε με τον αδερφό της.

Οι δηλώσεις της Άννας Κορακάκη στην κάμερα της NOVA:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ που είστε εδώ. Είναι περίπου μία μέρα που ξεκινήσαμε το ταξίδι, φύγαμε από το ξενοδοχείο, είχαμε ανταπόκριση σε Ουάσινγκτον, Ατλάντα και μετά Γερμανία. Ευτυχώς είχαμε μικρές αναμονές, δε σταματήσαμε στην Αθήνα, ήρθαμε κατευθείαν εδώ».

Για το πιο μετάλλιο θεωρεί πιο σημαντικό:

«Αυτό μαζί με τον αδερφό μου και σαν ομάδα και ατομικά γιατί με βοήθησε αρκετά στον τελικό στην αρχή γιατί δεν πήγαινα εγώ τόσο καλά κι εκείνος πήγαινε πολύ καλά, οπότε με κάλυπτε. Στην πορεία που εκείνος δεν πήγαινε καλά, το έκανα εγώ. Για πρώτο του τελικό σε παγκόσμιο κιόλας με εξέπληξε».

Για το «μυστικό» της επιτυχίας:

«Μας βοήθησε ότι καταφέραμε να κάνουμε κάποιες προπονήσεις μαζί, κάτι που δε γίνεται με άλλα ζευγάρια. Αυτό μας βοήθησε στον τελικό».

Για το αν προβλέπει επιτυχία στο μικτό και στους Ολυμπιακούς:

«Αυτό το αγώνισμα είναι επίσημα πλέον ολυμπιακό. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς στο μικτό θα είναι τεράστια επιτυχία, για μετάλλια δεν ξέρω. Θα είναι πολύ δύσκολα για όλους».

Για τις συνθήκες προπόνησης:

«Προσπαθούμε να τις κάνουμε εμείς καλές. Έγινε γνωστό ότι βρισκόμαστε σε άλλη αποθήκη από εκείνη που είχε μάθει όλη η Ελλάδα μετά το Ρίο, προσπαθούμε εκεί μέσα με εξοπλισμό να κάνουμε εμείς καλύτερες τις συνθήκες. Με βοήθησαν πολύ οι χορηγοί μου, Σουρωτή και Alpha Bank, στον δρόμο για το Τόκιο που είναι μακρύς ακόμα».

Για τις αναρτήσεις της για τη μητέρα της:

«Αυτά που νιώθω έγραψα για τη μητέρα μου, την αγαπώ πάρα πολύ και ξέρω ότι μένει πίσω μόνη της γιατί της στερώ και τον σύζυγο, αλλά πλέον και τα δύο της παιδιά. Για καλό λόγο βέβαια και φυσικά δείχνει κατανόηση από την αρχή».

Για το που αφιερώνει τα μετάλλια:

«Εκτός από αυτούς που ενοείται ότι αφιερώνω κάθε μετάλλιο, θέλω να το αφιερώσω σε όλους όσοι με αγαπάνε, μου το δείχνουν και το εννοούν και σε όλους τους Έλληνες του εξωτερικού γιατί κι απ’ αυτούς παίρνω πολλά μηνύματα κι είναι πολύ συγκινητικά».

Για το αν στερείται πράγματα:

«Στερούμαι κυρίως τους φίλους μου, αλλά όποτε έχω την ευκαιρία θα τους δω. Είναι επιλογή μου, όμως. Αν θέλω αύριο σταματάω και κάνω ότι είδους ζωή θέλω. Το επίπεδο που ασχολούμαι επίσης είναι επιλογή, οπότε δε θα έλεγα ότι στερούμαι, ξέρω ότι μου λείπουν κάποια πράγματα, αλλά είναι επιλογή».

Για το επίπεδο της ελληνικής σκοποβολής:

«Έχω ενημερωθεί από άλλους συλλόγους ότι το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο μετά τους Ολυμπιακούς. Το περιμέναμε γιατί λόγω προβολής υπάρχει ενδιαφέρον από τα παιδιά. Το επίπεδο δεν μπορεί να φανεί ακόμη, θα μπορώ να σας πω μετά από λίγα χρόνια».

Οι δηλώσεις του Διονύση Κορακάκη

«Δεν περίμενα από τόσο νωρίς μια τέτοια επιτυχία γιατί είχα σταματήσει ένα διάστημα να ασχολούμαι λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Μετά το Ρίο με τις επιτυχίες της Άννας ξαναξεκίνησα με πολλή όρεξη, αλλά αυτή η διάκριση ήρθε πολύ γρήγορα, δεν το περίμενα. Τα σημάδια έδειχναν ότι θα κάνουμε κάτι καλό με την αδερφή μου με βάση την επίδοση που είχαμε στο πανελλήνιο».

Για όσα είπε η Άννα για τη βοήθεια του ίδιου στον τελικό:

«Ο τελικός ήταν κάτι πρωτόγνωρο γιατί ήταν ουσιαστικά ο δεύτερος στο εξωτερικό για μένα κι ο πρώτος μου ήταν στους Έφηβους. Είχαν πολύ άγχος, ήθελα απλά να το ευχαριστηθώ γι’ αυτό μου βγήκαν κάποιες καλές βολές που βοήθησαν και την Άννα. Όταν είδα ότι πάμε για μετάλλιο, πιέστηκα, με βοήθησε η αδερφή μου».

Για τους Ολυμπιακούς:

«Είναι πολύ μακρινό αυτό. Η αλήθεια είναι ότι για να πάρουμε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο και κυρίως ότι εγώ ατομικά πρέπει να ανήκω στην ελίτ των σκοπευτών στην παγκόσμια κατάταξη, κάτι που είναι δύσκολο ακόμα για μένα, αλλά θα δουλέψουμε και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

Οι δηλώσεις του πατέρα-προπονητή, Τάσου Κορακάκη:

Για τον ρόλο του πατέρα-προπονητή:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολος ρόλος, πολύ κουραστικός, είναι μεγάλη η πίεση όταν αγωνίζονται τα παιδιά, αλλά παρόλα αυτά ανταμείβομαι από τις επιτυχίες τους».

Για τις επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα:

«Τουλάχιστον η Άννα να μπει σε δύο τελικούς το περίμενα, τα δείγματα των προπονήσεων ήταν τέτοια που έδειχναν ότι θα πηγαίναμε καλά. Στον τελικό είναι άλλη διαδικασία, οι οκτώ αθλητές είναι ισάξιοι, δεν υπάρχουν φαβορί, είναι η στιγμή που θα βρεθεί ο κάθε αθλητής».

Για τον Διονύση:

«Ο Διονύσης αν θα δουλέψει, έχει τις δυνατότητες να πάει καλά».

Για τον μεγάλο στόχο:

«Ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί που θα δοθούν και οι πρώτες κάρτες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο κύπελλο στο Μόναχο και στη συνέχεια πολλή δουλειά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που δίνει και τις κάρτες».

Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Θεμελίδης, ο οποίος υποδέχθηκε τους παγκόσμιους πρωταθλητές εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας (ΣΚΟΕ):

«Μας κάνει υπερήφανους η οικογένεια, μας έχει συνηθίσει στις επιτυχίες. Είμαι μια πολύ καλή αρχή, με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, ευχόμαστε τα καλύτερα στον δρόμο προς το Τόκιο που είναι ο στόχος αυτής της περιόδου και της Άννας και της Ομοσπονδίας. Ο Διονύσης πήρε το βάπισμα του πυρός με πολύ καλές επιτυχίες, ειδικά στο καινούριο πρόγραμμα, το μικτό, οπότε είναι ένα δίδυμο με πολύ μέλλον και έχοντας φυσικά την υποστήριξη του πατέρα φανταζόμαστε ότι οι επιτυχίες θα είναι σίγουρες και ευχόμαστε τα καλύτερα».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις