Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Η κραυγή της Μπάιλς! Κακοποιήθηκε σεξουαλικά κι αυτή – «Ειδική θεραπεία» της έλεγε ο γιατρός της ομάδας

Η κραυγή της Μπάιλς! Κακοποιήθηκε σεξουαλικά κι αυτή – «Ειδική θεραπεία» της έλεγε ο γιατρός της ομάδας

O Λάρι Νάσαρ, πρώην γιατρός της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, δεν ξεμπέρδεψε. Εξήντα χρόνια φυλάκισης για παιδική πορνογραφία ήταν μόνο η αρχή. Σήμερα, στο Μίτσιγκαν αρχίζει νέα δίκη. Κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά συνολικά 140 κορίτσια. Η τελευταία κατά σειρά που έσπασε τη σιωπή της ήταν η Αμερικανίδα σούπερ σταρ και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Σιμόν Μπάιλς.

Δήλωσε ότι και αυτή είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ: «Είμαι, επίσης, μία από τις πολλές που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ», ανέφερε στο Twitter η Μπάιλς. H 20χρονη γυμνάστρια πρόσθεσε: «Θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στο ίδιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου γνώρισα την κακοποίηση. Οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε ως ένα ευτυχισμένο, χαρούμενο και δυναμικό κορίτσι. Αλλά τον τελευταίο καιρό έχω αισθανθεί άσχημα και προσπαθώ περισσότερο να διώξω αυτές τις φωνές, που ακούγονται πιο δυνατά ως κραυγές. Δεν φοβάμαι να πω την ιστορία μου. Δεν είναι φυσιολογικό να λαμβάνεις κάθε είδους θεραπεία από έναν αξιόπιστο γιατρό στην ομάδα και να το βιώνεις τρομακτικά ως την «ειδική» θεραπεία».

Αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη, δυσάρεστη και καταχρηστική, ειδικά από κάποιον που μου ζητήθηκε να τον εμπιστευτώ. Για πολύ καιρό έχω αναρωτηθεί: «μήπως ήμουν πολύ αφελής; Ήταν δικό μου λάθος; Τώρα ξέρω την απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Όχι. Όχι, δεν ήταν σφάλμα μου. Όχι, εγώ θα αναλάβω την ευθύνη. Είναι αδύνατο να ξαναζήσω αυτές τις εμπειρίες και ραγίζει η καρδιά μου ακόμα περισσότερο να πιστεύω ότι, ενώ δουλεύω προς το όνειρό μου να αγωνιστώ στο Τόκιο το 2020, θα πρέπει να επιστρέφω συνεχώς στο ίδιο εκπαιδευτικό κέντρο όπου με κακοποίησε».

 

Η Μπάιλς έχει ξεκάθαρα ζωή για βιβλίο. Με πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στην ηλικία των έξι ετών η μητέρα της, η οποία πάλευε με την εξάρτηση της από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, έδωσε τις δύο κόρες της, τη Σίμον και την αδελφή της Άντρια για υιοθεσία στον παππού των κοριτσιών και τη σύζυγο του, Νέλι.

Τρεις πρώην γυμνάστριες των ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει τον Νάσαρ για σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένων των Γκάμπι Ντάγκλας, η οποία κέρδισε το χρυσό το 2016, αλλά και οι Μακάιλα Μαρόνι και Αλι Ράισμαν, η οποία ήταν η πρώτη που τον κατήγγειλε και δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στη δίκη, καθώς δεν το αντέχει, αλλά θα στείλει υπόμνημα.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Τζάνετ Τ. Νεφ, επέβαλε στις 7 Δεκεμβρίου στον Λάρι Νάσερ τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης (σ.σ. 60 ετών) για τις τρεις κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας που υπάρχουν εναντίον του.

Ο δικαστής υποστήριξε την ποινή του, βάσει των σοβαρών κινδύνων και απειλών που φέρει ο Νάσαρ για τα παιδιά και η ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον 54χρονο γιατρό. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Νασάρ αναγνώρισε στο δικαστήριο ότι η ιατρική διαδικασία που ακολουθούσε δεν ήταν νόμιμη.

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις