Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μπολτ: “Τώρα θα πιω ένα ποτό”

Μπολτ: “Τώρα θα πιω ένα ποτό”

Ο Γιουσέιν Μπολτ, επανέλαβε την περίφημη αστραπή του, σημείο αναφοράς του στους Αγώνες σε όλο τον κόσμο, στο τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο πριν δηλώσει ότι, σίγουρα και οριστικά, αποχωρεί. Ο διάσημος Τζαμαϊκανός κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να ξεκαθαρίσει αν θα μπορούσε να αλλάξει γνώμη.

«Όχι, έχω δει πολλούς ανθρώπους να επιστρέφουν και να κάνουν τα πράγματα χειρότερα και δεν είναι καλό για εκείνους. Δεν θα είμαι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που επιστρέφουν», δήλωσε ο Μπολτ.
Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα, η καριέρα του 30χρονου Τζαμαϊκανού είχε ολοκληρωθεί οδυνηρά στο τελευταίο σκέλος του τελικού 4 x 100 μέτρων, καθώς κατέρρευσε στο έδαφος στο Λονδίνο με ένα τραυματισμό.
Ο Μπολτ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι ήταν ένα τρομερό τέλος ενός «αγχωτικού» πρωταθλήματος για τον ίδιο, μετά την απώλεια του χρυσού μεταλλίου στα 100 μέτρα, δήλωσε ότι αισθάνθηκε παρηγοριά την Κυριακή όταν κάποιος του είπε ότι «και ο Μοχάμεντ Αλί έχασε στον τελευταίο του αγώνα».
Πάντως δεν απέκλεισε να γίνει προπονητής. «Θα δούμε πώς θα συμβεί αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρω αν θα σπρώξω τα παιδιά μου στο στίβο, όμως δεν θα είμαι ένας από εκείνους τους γονείς που αναγκάζουν τα παιδιά τους σε πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν», απάντησε όταν τον ρώτησαν πως φαντάζεται να είναι στα 50 του χρόνια.
Ήταν μια θαυμάσια νύχτα γιορτής για τον μεγαλύτερο αθλητή, που τιμήθηκε για τελευταία φορά στο γήπεδο όπου πέτυχε το δεύτερο από τα τρία του ολυμπιακά «νταμπλ» στα σπριντ. Ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόε και ο δήμαρχος του Λονδίνου,  Σαντίκ Καν, του έδωσαν ένα κομμάτι από τον στίβο του 2012 ως αναμνηστικό, πριν ξεκινήσει τον γύρο του εορτασμού του, γνωρίζοντας την αποθέωση από 56.000 φιλάθλους και έχοντας τον Μπομπ Μάρλεϊ μουσική υπόκρουση.
Πήγε στις γραμμές εκκίνησης 200 μέτρων και 100 μέτρων, έσκυψε και έκανε τον σταυρό του.
«Είπα αντίο στους φιλάθλους μου», είπε βουρκωμένος .  «Έχω αποδείξει ότι με σκληρή δουλειά οτιδήποτε είναι εφικτό .. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό είναι ένα καλό μήνυμα προς τα παιδιά. Προσπαθείστε, να είστε ισχυροί και θα τα καταφέρετε. Αυτή είναι η κληρονομιά μου», πρόσθεσε ενώ ήταν ανένδοτος λέγοντας στους νέους να αποφύγουν τα φάρμακα που ενισχύουν την απόδοση. «Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να διασκεδάσω, να κάνω ένα πάρτι και να πιω ένα ποτό».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις