Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέες συζητήσεις για τους Αγώνες της Pyeongchang

Πιονγκτσάνγκ

Η Βόρεια Κορέα ζήτησε να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, νέες συνομιλίες εργασίας για την αποστολή των αθλητών της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Pyeongchang του επόμενου μήνα, στο χωριό Πανμουντζόν, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργείου ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Ο αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε, ότι δεν θα έχει ακόμη αποφασίσει εάν θα γίνει δεκτό το αίτημα της Βόρειας Κορέας, που ζήτησε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Peace House στη νότια κορεατική πλευρά της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης που χωρίζει τις δύο Κορέες.

Οι δύο Κορέες συναντήθηκαν νωρίτερα την περασμένη Δευτέρα για να συζητήσουν σχετικά με την συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας, που θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις σχετικά με τη συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν την περασμένη εβδομάδα οι δύο Κορέες πραγματοποίησαν τον πρώτο επίσημο διάλογο τους για περισσότερο από δύο χρόνια εν μέσω μεγάλων εντάσεων.

Η Βόρεια Κορέα σχεδιάζει να στείλει μια μεγάλη αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ η Νότια Κορέα επιδιώκει επίσης να παρουσιάσουν μια κοινή γυναικεία ομάδα χόκεϊ επί πάγου και να παρελάσουν μαζί, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ.

Βόρεια και Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν επίσης συνομιλίες που θα φιλοξενηθούν από τη ΔΟΕ, που είναι ξεχωριστές από τις συνομιλίες μεταξύ των Κορεατών, στις 20 Ιανουαρίου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις