Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ντοπέ η Εράνι! Εκνευρισμένη η τενίστρια για την τιμωρία της

Ντοπέ η Εράνι! Εκνευρισμένη η τενίστρια για την τιμωρία της
ΑΠΕ

Αναστάτωση στο χώρο του γυναικείου τένις μετά την είδηση πως η Σάρα Εράνι βρέθηκε “θετική” σε έλεγχο ντόπινγκ. Η τιμωρία που της επιβλήθηκε από την ITF και το μήνυμα της Ιταλίδας, μέσω του οποίου εκφράζει τον εκνευρισμό της για την “άδικη” ποινη.

Ο ιταλικός Τύπος και πιο συγκεκριμένα η Corriere della Serra αποκάλυψε πως η Σάρα Εράνι απέτυχε να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ στις 17 Φεβρουαρίου και -σύμφωνα με τα αποτελέσματα- βρέθηκε “θετική” στην ουσία “anastrozole”.

Η 30χρονη Εράνι (νο 98 στον κόσμο) ήταν φιναλίστ στο Roland Garros το 2012, όταν και είχε χάσει από τη Μαρία Σαράποβα, ενώ στο διπλό έχει κατακτήσει 5 τίτλους γκραν σλαμ. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά στο σπίτι της Ερνάνι, σε μια εβδομάδα όπου δεν μετείχε σε αγώνες. Άξιο αναφοράς, πως λίγες μέρες αργότερα η ίδια απέσυρε τη συμμετοχή της από τουρνουά, στο οποίο θα συμμετείχε.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις (ITF) τιμώρησε την Εράνι με δίμηνο αποκλεισμό, με ισχύ από τις 3 Αυγούστου. Να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη ουσία χρησιμοποιείται και ως φαρμακευτική για την αντιμετώπιση ασθενειών (όπως του καρκίνου του μαστού), ωστόσο διεγείρει τους αθλητές και γι’ αυτό βρίσκεται στη λίστα με τις απαγορευμένες της WADA.

Η ίδια η Εράνι όμως εμφανίζεται εκνευρισμένη και απογοητευμένη από την τιμωρία της, μετά και τις εξηγήσεις που έδωσε στην ITF. Όπως εξήγησε η Ιταλίδα τενίστρια, σε όλη της την καριέρα ακολουθούσε τους κανόνες της WADA, ενώ ανέφερε πως η μητέρα της παίρνει ένα συγκεκριμένο χάπι από το 2012 (το οποίο εμπεριέχει τη συγκεκριμένη ουσία), από τη στιγμή που έκανε εγχείρηση για τον καρκίνο του μαστού.

Μάλιστα, υποθέτει πως η μοναδική περίπτωση με την οποία θα είχε μπει η ουσία “anastrozole” στον οργανισμό της, θα ήταν να είχε μπει κατά λάθος στο φαγητό της. Όπως αναφέρει και η ίδια, το ενδεχόμενο αυτό ενισχύεται μετά από εξέταση που έκανε -σε τρίχες της- από την οποία φαίνεται πως η ουσία που βρέθηκε δεν ξεπερνά ούτε καν την ποσότητα της ουσίας που θα βρισκόταν σε ένα χάπι.

Η Εράνι τονίζει πως ενημέρωσε για όλα αυτά την ITF, αλλά παρόλα αυτά δέχθηκε την δίμηνη ποινή της. Τελειώνοντας την ανακοίνωση της, η Ιταλίδα αναφέρει πως τα έχει καλά με τη συνείδηση της και πως θα περιμένει να λήξει η περίοδος της τιμωρίας της.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις