Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν εάν ο κορονοϊός δεν τεθεί υπό έλεγχο»

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ακυρωθούν εάν ο κορονοϊός δεν τεθεί υπό έλεγχο»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής (Τόκιο 2020), Γιοσίρο Μόρι, τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα γίνουν, εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία με τον κορονοϊό μέχρι το 2021. Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας υποστηρίζει ότι χωρίς εμβόλιο δύσκολα θα φιλοξενηθούν οι Αγώνες.

Τα… σύννεφα πάνω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο δεν λένε να απομακρυνθούν με τίποτα! Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός αναβλήθηκε για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος, η πραγματοποίηση τους παραμένει… στον αέρα.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής “Tokyo 2020” , Γιοσίρο Μόρι, μίλησε στην εφημερίδα “Nikkan Sports” τόνισε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν εάν η πανδημία δεν τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το 2021 και ανέφερε ότι θα ήταν αδύνατο να αναβληθούν ξανά.

 Νωρίτερα ο επικεφαλής της ιατρικής ένωσης Ιαπωνίας δήλωσε, ότι θα είναι δύσκολο για το Τόκιο να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το επόμενο έτος, εκτός εάν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

 «Δεν λέω ότι η Ιαπωνία πρέπει ή δεν πρέπει να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ότι θα είναι  δύσκολο να το κάνει», δήλωσε ο πρόεδρος της JMA, Γιοσιτάκε Γιοκοκούρα  σε ενημέρωση των ΜΜΕ.

 Ο Γιοκοκούρα κάλεσε επίσης την Ιαπωνία να αυξήσει τις εξετάσεις  κορονοϊού, οι οποίες είπε ότι δεν ήταν αρκετά διαδεδομένες για να κρίνουν εάν τα ποσοστά μόλυνσης στη χώρα μειώθηκαν, ενώ ανέφερε επίσης την έλλειψη υγειονομικού υλικού  για τη διάδοση του ιού στα νοσοκομεία.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις