Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός, ο κατακτητής της Ευρώπης! Σήκωσε το Champions League και έκανε ιστορικό τρεμπλ

Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

– Μάγκας και… κορυφαίος! Ο Ολυμπιακός έβαψε ερυθρόλευκη την κορυφή του LEN Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία του
– Οι Πειραιώτες… γονάτισαν μέσα στη Γένοβα την οικοδέσποινα του Final 8 και μεγαθήριο, Προ Ρέκο, με 9-7 και ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης!
– Ο Πάβιτς ήταν συγκλονιστικός, κατέβασε… ρολά και αναδείχθηκε MVP του τελικού – Ο Φουντούλης πέτυχε 4 γκολ με σουτ – φωτοβολίδες
– Θρυλική χρονιά, αφού οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο τρεμπλ, έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας

Η κορυφή της Ευρώπης βάφτηκε και πάλι ερυθρόλευκη! Με συγκλονιστική εμφάνιση και κορυφαίους τους Πάβιτς και Φουντούλη, ο Ολυμπιακός νίκησε 9-7 την Προ Ρέκο στον τελικό του final-8 της Γένοβας και κατέκτησε πανάξια το Champions League στην υδατοσφαίριση, για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

https://twitter.com/LENaquatics/status/1005536261313056768

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει έτσι στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 16 χρόνια χρόνια, με τονξ Βαγγέλη Βλάχο να αφιερώνει τη νίκη στο ν κόσμο των “ερυθρόλευκων” που βρέθηκε στο γήπεδο και τους παίκτες να τον ρίχνουν στην πισίνα για την… πανηγυρική βουτιά.

Το παιχνίδι…

Έχοντας για “όπλο” την πολύ καλή του αμυντική λειτουργία αλλά και τον τερματοφύλακα Πάβιτς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει την Προ Ρέκο στο “μηδέν” σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο οκτάλεπτο. Οι “ερυθρόλευκοι” κυκλοφόρησαν την μπάλα και έκαναν το 1-0 με το δυνατό σουτ του Ομπράντοβιτς στον παίκτη παραπάνω.

Οι Ιταλοί δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στους Πειραιώτες, αλλά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με ξαφνικό σουτ -μετά από φάουλ- του Μάντιτς. Ο Ολυμπιακός όμως έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 2-1. Το εξ επαφής σουτ του Μπούσλιε -και πάλι στον παίκτη παραπάνω- έκλεισε το οκτάλεπτο των “ερυθρόλευκων”.

Η Προ Ρέκο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με δοκάρι, αλλά κατάφερε να κάνει το 2-2 με τον Μολίνα, σε μια φάση που φάνηκε να υπάρχει οφσάιντ. Το γκολ μπήκε τη στιγμή που ο Γενηδουνιάς είχε βγει με αποβολή. Η Ιταλική ομάδα είχε και νέο δοκάρι στη συνέχεια, αλλά ο Γούνας έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (3-2).

Τα γκολ… συνεχίστηκαν. Η Προ Ρέκο ισοφάρισε και ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι “κεφάλι” (4-3). Ο Μυλωνάκης όμως έδειξε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο και ο Ντι Φούλβιο κατάφερε να κάνει το 4-4. Το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στα… ίσα, αφού ο Ομπράντοβιτς “σημάδεψε” το δοκάρι, ενώ ο Πάβιτς απέκρουσε με το κεφάλι (!) πέναλτι των Ιταλών.

Ο Ολυμπιακός προκάλεσε.. πανικό στην άμυνα της Προ Ρέκο με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου και με δυο “σκαστά” μακρινά σουτ των Φουντούλη και Δερβίση πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα δυο γκολ (6-4). Στον παίκτη παραπάνω όμως οι Ιταλοί κατάφεραν να μειώσουν σε 6-5 με τον Ντι Φούλβιο.

Ο Πάβιτς συνέχισε να κάνει μεγάλες επεμβάσεις, κρατώντας έτσι τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού. Μετά από λάθος των “ερυθρόλευκων” ο Αλεσιάνι έκανε το 6-6 αλλά και πάλι στον παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός σκόραρε, με τον Γενηδουνιά να κάνει το 7-6.

Το γκολ του Φουντούλη στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου έδωσε και πάλι προβάδισμα δυο γκολ στον Ολυμπιακό. Το 4ο γκολ του Έλληνα διεθνή στον τελικό ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 9-6 και “έσπρωξε” την κούπα πιο κοντά στα χέρια των “ερυθρόλευκων”. Ο Ετσενίκε κατάφερε να μειώσει σε 9-7 και να αυξήσει την αγωνία, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ολυμπιακός.. έπαιξε με το χρόνιο και το σφύριγμα της λήξης τον βρήκε κατακτητή της Ευρώπης!

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις