Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οταν ο Χέφνερ… ξεπούλαγε με την Καταρίνα Βιτ στο Playboy! [pics]

Οταν ο Χέφνερ… ξεπούλαγε με την Καταρίνα Βιτ στο Playboy! [pics]

Ο θάνατος του Χιου Χέφνερ προκάλεσε πολλά σχόλια εκατομμύρια αναγνωστών του περιοδικού-μύθος που ίδρυσε ο ίδιος το 1953, του Playboy. Του περιοδικού που προκάλεσε πάταγο όταν πρωτοεκδόθηκε, αλλά που τελικά καθιερώθηκε στη συνείδηση εκατομμυρίων αναγνωστών, στην πλειοψηφία ανδρών, με αποτέλεσμα στο πέρασμα του χρόνου να κυκλοφορήσει σε 45 γλώσσες και στις πέντε ηπείρους. Από τις σελίδες του πέρασαν γυναίκες θρύλοι του παγκόσμιου lifestyle, ενώ δεν ήταν λίγες οι αθλήτριες που δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν γυμνές ή ημίγυμνες για κάποιο από τα πρωτοσέλιδα του περιοδικού.

Κάποιες το έκαναν για τα χρήματα και τη φήμη, κάποιες το έκαναν για την ματαιοδοξία τους, κάποιες το έκαναν επειδή απλά ήθελαν να δείξουν σε κοινή θέα τα τέλεια σώματά τους. Υπήρχαν βέβαια κι εκείνες που δεν μπήκαν στον πειρασμό, όπως η πανέμορφη αθλήτρια του σόφτμπολ, Τζένι Φιντς, ο οποία απέρριψε τις προσφορές του περιοδικού λέγοντας ότι «προτιμά να αποτελεί πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια».

Αντίθετα, η Καταρίνα Βιτ, μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες του καλλιτεχνικού πατινάζ, το ομορφότερο πρόσωπο του «υπαρκτού σοσιαλισμού» σύμφωνα με τους Times, δέχθηκε πρόταση να ποζάρει γυμνή στο φακό του Playboy. Η απάντησή της ήταν θετική. Την 1η Δεκεμβρίου του 1998, το περιοδικό κυκλοφορεί με την Βιτ στο εξώφυλλό της και στις εσωτερικές σελίδες με 15 γυμνές φωτογραφίες της. Το τεύχος εκείνο, είναι και μέχρι σήμερα, το δεύτερο sold out, στην ιστορία του περιοδικού (σ.σ. το πρώτο ήταν με την Μέριλιν Μονρόε).

Η Αμερικανίδα αθλήτρια του ύψους, Άμι Ακαφ, έδειξε τα κάλη της στο εξώφυλλο αλλά και στις κεντρικές σελίδες του Playboy τον Σεπτέμβριο του 2004.

Ένα τεύχος που συνολικά περιείχε τις φωτογραφίες 12 γυμνών αθλητριών και έφερε τον τίτλο «Οι Γυναίκες των Ολυμπιακών Αγώνων». Οι αθλήτριες Ζάνα Μπλοκ, Χάλεϊ Κόουπ, Ινέτα Ραντέβιτσα, Φάνι Γιουχάζ, Μάρι Σάουερ, Κέιτι Φερμούλεν και Σούζαν Τίντκε-Γκριν, επίσης φωτογραφήθηκαν για το συγκεκριμένο τεύχος.

Η Ανίτα Μαρκς, επαγγελματίας του ράγκμπι, εμφανίστηκε στο Playboy τον Σεπτέμβριο του 2002, ενώ η Αμερικανίδα τενίστρια, Άσλει Χαρκλεροντ, κέρδισε τις καρδιές των ανδρών με τις φωτογραφίες της στο τεύχος που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2008.

Δύο αθλήτριες του μποξ είχαν την τιμητική τους από το 1999 έως το 2004. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μία Στ. Τζον, έριξε… νοκ άουτ τους αναγνώστες του Playboy τον Νοέμβριο του 1999, ενώ το 2003 και το 2004, η Τόρι Γουίλσον πόζαρε για τους αναγνώστες του περιοδικού δείχνοντας ότι το μποξ μπορεί και είναι συνυφασμένο με τη γυναικεία ομορφιά.

Εκτός της Βιτ, μια ακόμη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, η Μαρία Μπουτίρσκαγια, φιλοξενήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού τον Νοέμβριο του 1998, ενώ τον Ιούλιο του 2007, η κολυμβήτρια Αμάντα Μπιρντ, κάτοχος επτά Ολυμπιακών μεταλλίων (σ.σ. μάλιστα σε ηλικία 14 ετών, στην Ατλάντα, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς και έγινε η δεύτερη μικρότερη Αμερικανίδα κολυμβήτρια που πετυχαίνει κάτι ανάλογο), εμφανίστηκε γυμνή στο Playboy τον Ιούλιο του 2007. Στόχος της, όπως ανέφερε στο σχετικό άρθρο που συνόδευε τις φωτογραφίες, να αλλάξει τα κλισέ για το τι σημαίνει να είσαι ισχυρός αθλητής και γυναίκα.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, αθλήτριες της Γερμανίας που θα συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, μοίρασαν… τόπλες εγκεφαλικά στον αντρικό πληθυσμό.

Τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσίδα τενίστρια Ελένα Βεσνίνα, λίγο πριν τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Γουίμπλεντον, εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Playboy. Εκμυστηρεύτηκε μάλιστα πως φοβόταν ότι η «καυτή» φωτογράφηση θα έστελνε στο… τρελοκομείο τον πατέρα και τον προπονητή της.

Τολμηρή φωτογράφηση στο Playboy έκανε και η πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, Γιασμίνα Ίλιτς Αλεξαντρόφ. Με ύψος 1,89μ., η Σέρβα αθλήτρια στήθηκε μπροστά από το φωτογραφικό φακό, κόβοντας την ανάσα στον ανδρικό πληθυσμό.

Το περιοδικό Playboy μπορεί να χαρακτηρίστηκε «κειμήλιο μιας σεξιστικής εποχής», όμως το σίγουρο είναι ότι «μεγάλωσε» πολλές γενιές ανδρών (ειδικά τις δεκατίες του 60`-80`), διοχετεύοντας μέσω των σελίδων του περιοδικού, άπλετο ερωτισμό αλλά και καλαισθησία όσον αφορά στο αντίθετο φύλλο.

Πηγή: ΑΠΕ

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις