Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πάει για… ευρωκούπα! Η ΑΕΚ στον τελικό του Challenge Cup

ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η φίλοι της ΑΕΚ… ζουν μια απίστευτη χρονιά. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο -πάει για το νταμπλ- και του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, η Ένωση είναι πολύ κοντά να πανηγυρίσει και έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο χάντμπολ.

Μια.. τρελή “κιτρινόμαυρη” χρονιά! Την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup του χάντμπολ πήρε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία 23-23 στο κλειστό “Γ. Κασιμάτης” του ΟΑΚΑ στον δεύτερο ημιτελικό με τη Μαδέιρα.

Η Ένωση κατάφερε να πάρει το “εισιτήριο” για τον τελικό της διοργάνωσης, αφού στο πρώτο ματς που είχε γίνει στην Πορτογαλία, είχε επικρατήσει με 29-21.

Οι “κιτρινόμαυροι” είναι η τρίτη ελληνική ομάδα που πρικ΄ρινεται στον τελικό του Challenge Cup μετά τον Φίλιππο Βέροιας το 2003 και τον Διομήδη Άργους το 2012.

Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στον τελικό θα προκύψει από το “μάχη” της IBV από την Ισλανδία με τη Ποτάισα Τούρντα από τη Ρουμανία.

Οι Ισλανδοί έχουν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι με 31-28. Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 12/13 Μαΐου και 19/20 Μαΐου, με τις έδρες να γίνονται γνωστές αφότου “κλείσει” το ζευγάρι του τελικού.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις