Κυριακή, 2 Ιουν.
23oC Αθήνα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Για… πρόωρο τελικό με ΗΠΑ η Ελλάδα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο: Για… πρόωρο τελικό με ΗΠΑ η Ελλάδα

«Πρόωρο τελικό» με τις ΗΠΑ θα δώσει κατά πάσα πιθανότητα η εθνική υδατοσφαίρισης νέων γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

πΗ αμερικανική ομάδα αναδείχθηκε σήμερα ισόπαλη 9-9 με την Ισπανία στο ντέρμπι του Δ΄ ομίλου και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, καθώς αμέσως μετά η Νέα Ζηλανδία επικράτησε 10-9 της Κροατίας και κατετάγη τρίτη. Βάσει των κανονισμών της FINA, σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων, πρώτο κριτήριο είναι το μεταξύ τους παιχνίδι (ισόπαλο στην προκειμένη περίπτωση) και δεύτερο κριτήριο τα αποτελέσματά τους με τον αμέσως καλύτερο του ομίλου, στην περίπτωση αυτή με την τρίτη Νέα Ζηλανδία. Επειδή οι Ισπανίδες είχαν νικήσει με 14-3 και οι ΗΠΑ με 11-4, η ιβηρική ομάδα εξασφάλισε την πρώτη θέση και το απευθείας «εισιτήριο» για τα ημιτελικά και οι Αμερικανίδες έμειναν δεύτερες, παρότι συνολικά είχαν καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Έτσι αύριο οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν σε χιαστί παιχνίδι τη Σερβία (τρίτη στον Γ΄ όμιλο), αντίπαλος που δεν αναμένεται να προβληματίσει τις πολύ ισχυρές Αμερικανίδες. Εφόσον η εθνική μας «σφραγίσει» απόψε την «πρωτιά» στον Β΄ όμιλο (παίζει με την Κίνα και τερματίζει πρώτη ακόμη κι αν ηττηθεί με διαφορά μέχρι τρία γκολ), θα αντιμετωπίσει τις κατόχους του τίτλου στον προημιτελικό της Πέμπτης.

Την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά έχουν επίσης εξασφαλίσει η Ολλανδία και η Ιταλία, ως νικήτριες του Α΄ και του Γ΄ ομίλου αντίστοιχα.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις