Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Περισσότεροι από 30 αθλητές προσβλήθηκαν από ίωση

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Περισσότεροι από 30 αθλητές προσβλήθηκαν από ίωση

Περισσότεροι από 30 αθλητές και μέλη αποστολών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διέμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο, μολύνθηκαν από νοροϊό τις τελευταίες ημέρες.

Ακόμα και σήμερα εννέα παραμένουν κλινήρης στο ξενοδοχείο «Tower» κοντά στη διάσημη Tower Bridge του Λονδίνου, που φιλοξενει τη διοργάνωση. Οι ασθενείς είναι μέλη των αποστολών της Μποτσουάνα, της Γερμανίας, του Καναδά της Ιρλανδίας και του Πουέρτο Ρίκο και προσβλήθηκαν από νοροϊό ο οποίος προκάλεσε γασττρεντερίτιδα και άλλα συμπτώματα.

Ενας από τους αθλητές ήταν ο δρομέας από τη Μποτσουάνα, Αϊζακ Μακουάλα, ο οποίος έχασε τον τελικό των 400 μέτρων, καθώς λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση έκανε εμετό στο ιατρείο του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου.

Από το ξενοδοχείο όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Εργαζόμαστε σε συνεργασία με της υγειονομικές αρχές και την IAAF ώστε να εντοπίσουμε τα αίτια της ασθένειες και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν ξεκίνησε από το ξενοδοχείο μας. Ακολουθούμε πολύ αυστηρό πρωτόκολο υγιεινής ώστε να διασφαλίσουμε ότι όσοι έχουν προσβληθεί, δεν θα έλθουν σε επαφή με τους υπόλοιπους ενοίκους, ενώ οι δημόσιοι χώροι έχουν απολυμανθεί».

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις