Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε ο πιλότος – σωτήρας του Νίκι Λάουντα!

Πέθανε ο πιλότος – σωτήρας του Νίκι Λάουντα!
@historacing

“Έφυγε” σε ηλικία 75 ετών ο πρώην πιλότος της Formula 1, Γκάι Έντουαρτς, ο οποίος ήταν εκ των διασωστών του Νίκι Λάουντα.

Φτωχότερος έγινε ο… χώρος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού “έφυγε” σε ηλικία 75 ετών ο παλιός οδηγός της Formula 1, Γκάι Έντουαρτς.

https://twitter.com/autoclassicscom/status/1052132362383974400

Ο Βρετανός αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και… μας αποχαιρέτησε πέντε χρόνια μετά το θάνατο του γιού του, Σον, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα που έλαβε χώρα στην πίστα “Queensland Raceway” στην Αυστραλία.

Ο εκλιπών είχε τρέξει σε 11 αγώνες της Formula 1 και… σημάδεψε τη ζωή του Νίκι Λάουντα, αφού ήταν μεταξύ των πιλότων που έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τον Αυστριακό πιλότο -το 1976- από το φλεγόμενο μονοθέσιό του στο Grand Prix του Νίρμπουργκρινγκ. Οι άλλοι πιλότοι που έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν οι Μπρετ Λάνγκερ, Χάραλντ Ερτλ και Αρτούριο Μερζάριο.

Άξιο αναφοράς, πως ο Σον Έντουαρντς είχε ένα μικρό ρόλο στην ταινία “Rush”, υποδυόμενος τον πατέρα του. Στην περιγράφεται η κόντρα που είχε ο Λάουντα με τον Τζέιμς Χαντ για τον τίτλο το 1976.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις