Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πετρούνιας: “Επιτέλους μπορώ να το πω” – Το ποστάρισμα μετά το χρυσό στη Μελβούρνη

Πετρούνιας: “Επιτέλους μπορώ να το πω” – Το ποστάρισμα μετά το χρυσό στη Μελβούρνη
facebook.com/EleftheriosPetrouniasOfficial/

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στις νίκες, γεγονός που τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πέτυχε τον πρώτο του στόχο και έχει άλλους δύο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Μελβούρνης και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Click4more: Πετρούνιας: Έκανε το πρώτο… βήμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Κορυφή στη Μελβούρνη

Ο «άρχοντας των κρίκων» επανήλθε στις νίκες με χαρακτηριστική άνεση, καθώς συγκέντρωσε 15,066 βαθμούς στον τελικό του αγωνίσματος, αφήνοντας πολύ πιο πίσω τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14,500 β.) και τον Αιγύπτιο Αλί Ζαχράν (14,200 β.), που συμπλήρωσαν την τριάδα των μεταλλίων.

Αυτό ήταν το πρώτο από τα τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια που χρειάζεται ο Πετρούνιας σε ισάριθμα παγκόσμια κύπελλα, προκειμένου να ισοφαρίσει την αντίστοιχη συγκομιδή του Κινέζου Γιανγκ Λιου και να τον «εκθρονίσει» από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων.

Click4more: Πετρούνιας: Συγκινημένος πάνω στο βάθρο, τη στιγμή του εθνικού ύμνου! video

Ο Πετρούνιας καλείται να κερδίσει στις διοργανώσεις του Μπακού (12-15 Μαρτίου) και της Ντόχα (18-21 Μαρτίου) και μάλιστα με βαθμολογίες ακόμα υψηλότερες από ό,τι στη Μελβούρνη (κατά μέσο όρο, θα χρειαστεί πάνω από 15,216 β. σε καθέναν από τους δύο εναπομείναντες αγώνες), έτσι ώστε να υποσκελίσει τον μεγάλο αντίπαλό του στην τελική ισοβαθμία.

“Επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω εκεί που ήμουν και πριν ! Το 1ο βήμα έγινε και προχωράμε δυνατά γιατί έχουμε δρόμο. Ο δρόμος αυτός όμως φτάνει στο Τόκιο! Σας ευχαριστώ όλους για την στήριξή σας!” ανέφερε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο στο μήνυμα του, μετά το τέλος του αγώνα.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις