Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πετρούνιας: Με τον… αέρα του φαβορί για το repeat στο Παγκόσμιο [vid]

Πετρούνιας
ΦΩΤΟ Eurokinissi

“Αγκαλιά” με την είσοδο του στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μόντρεαλ βρίσκεται ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Το 47ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής σήκωσε την… αυλαία του την Τρίτη και ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε με το “καλημέρα” τις διαθέσεις του.

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης μπήκε στον προκριματικό των κρίκων με τον… αέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή και σε ένα πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,30 απέσπασε 15,400 βαθμούς.

Την Τρίτη τα… σπουδαία

Μέχρι στιγμής ο Πετρούνιας παίρνει από τώρα την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου για να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια, αν και θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι προκριματικοί.

Ο προκριματικός των ανδρών περιλαμβάνει τέσσερις ομίλους και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης (20:00 ώρα Ελλάδας), όταν και θα αναδειχθεί η οριστική κατάταξη των αθλητών και οι οκτώ φιναλίστ κάθε οργάνου.

Ο βαθμός του Πετρούνια είναι ανάλογος ή και καλύτερος από εκείνους που είχε στους αντίστοιχους προκριματικούς των προηγούμενων φετινών αγώνων του, που ήταν 15,333 β. στο Παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού, 15,366 β. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλουζ και 15,450 β. στο πρόσφατο Τσάλεντζ Καπ του Παρισιού.

Στο ίδιο αγώνισμα των κρίκων, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση, συγκέντρωσε 14,300 βαθμούς σε πρόγραμμα με συντελεστή 6,20, βαθμολογία που του αφήνει μικρά περιθώρια πρόκρισης.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις