Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Η πυγμαχία κινδυνεύει να μείνει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων το 2020

πυγμαχία
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οικονομικά σκάνδαλα, διαιτητικές ετυμηγορίες και ο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του υπηρεσιακού προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της πυγμαχίας, φαίνεται πως.. σπρώχνουν το άθλημα εκτός του προγράμματος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η ΔΟΕ εξακολουθεί να παρακολουθεί προσεκτικά τα τεκταινόμενα στην πυγμαχία, με το άθλημα να κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, το 2020.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, επισημαίνοντας πως «δεν πρόκειται για προσωπικό πρόβλημα, αλλά συνδέεται με πολύ σοβαρά γεγονότα».

Τα οικονομικά σκάνδαλα που έχουν υπονομεύσει την αξιοπιστία της ΑΙΒΑ (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πυγμαχίας) και του προέδρου Τσινγκ-Κούο Βου, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί, προστίθενται σε εκείνα των σκανδαλωδών διαιτητικών ετυμηγοριών, οι οποίες αποτελούν μεν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στο άθλημα, αλλά στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, φάνηκε πιο σοβαρό από το συνηθισμένο.

Επιπλέον, στη ΔΟΕ δεν αρέσει το γεγονός ότι ο σημερινός υπηρεσιακός πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ο Ουζμπέκος Γκαφούρ Ρακίμοφ, είναι ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας, που κατά παρελθόν ερευνήθηκε για διακίνηση ναρκωτικών. «Εδώ πρόκειται για πολύ σοβαρά ζητήματα: διακυβέρνησης, οικονομικής και αθλητικής ακεραιότητας», σχολίασε ο Μπαχ.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις