Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Στη Νάουσα η Ολυμπιακή Φλόγα

Στη Νάουσα η Ολυμπιακή Φλόγα

Ούτε ο βροχερός καιρός δεν μπόρεσε να εμποδίσει το ταξίδι της Φλόγας προς τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018, στην 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας, στη Κεντρική Μακεδονία. Η Λαμπαδηδρομία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Νάουσα, με το βωμό να ανάβει η πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Σοφία Ράλλη, η οποία παρέλαβε το ιερό Φως του Ολυμπισμού από την επίσης πρωταθλήτρια της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου.

Πριν από τη Νάουσα, επιβλητική ήταν η υποδοχή της Φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας εκεί όπου ο Αριστοτέλης είχε δημιουργήσει τη Σχολή του, γεγονός που επισήμανε ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης τονίζοντας την άρρηκτη σχέση του τόπου με τις αξίες των Αρχαίων Ελλήνων.

Η πιο εντυπωσιακή εικόνα της ημέρας ήρθε από τη Ροδόπολη, όπου δεκάδες παιδιά περίμεναν το Φως του Ολυμπισμού στην αρχή της πόλης τους και την ακολούθησαν ντυμένα με μπλούζες της PyeongChang.

H 5η μέρα της Λαμπαδηδρομίας ξεκίνησε από το Αγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη και κατευθύνθηκε στο Κιλκίς, ενώ πέρασε και από το Σιδηρόκαστρο και τις Σέρρες. Την Κυριακή, το ταξίδι της Φλόγας θα ξεκινήσει από τη Νάουσα και με σταθμούς τη Βέροια, την Κατερίνη, το Λιτόχωρο και τη Λάρισα, θα φτάσει στους Δελφούς.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις