Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Στην 5η θέση της Ευρώπης η Εθνική ομάδα νεανίδων τοξοβολίας

Στην 5η θέση της Ευρώπης η Εθνική ομάδα νεανίδων τοξοβολίας

Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Εθνικής ομάδας Νέων στο European Youth Cup που έγινε στο Βουκουρέστι και οι εμφανίσεις των νέων αθλητών και αθλητριών στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής τοξοβολίας.

Την καλύτερη θέση πήρε η ομάδα των νεανίδων στο Ολυμπιακό Τόξο, καθώς στον κρίσιμο αγώνα, η Σοφία Θεοδώρα Χαλκιοπούλου – Δασκαλάκη, η Μαρία Νασούλα και η Δήμητρα Παπαδοπούλου κέρδισαν 6-0 το Βέλγιο και μπήκαν στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Εκεί αντιμετώπισαν τη Ρωσία, από την οποία έχασαν με 5-1 και μπορεί να μην μπήκαν στην τετράδα, αλλά η 5η θέση στην Ευρώπη αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό κατόρθωμα για την ελληνική τοξοβολία.

Μία μέρα νωρίτερα ο Φίλιππος Σπαταλάς στο σύνθετο τόξο εφήβων, έδωσε έναν εκπληκτικό αγώνα κόντρα στο σπουδαίο Βρετανό Haslam με τον οποίο ήρθε ισόπαλος 141-141 αλλά τον νίκησε στο shot off.

Προκρίθηκε στους «8» όπου αντιμετώπισε τον Δανό Fullerton από τον οποίο έχασε με 142 – 135 και κατετάγη στην 8η θέση.

Πολύ καλή απόδοση είχαν και αρκετοί ακόμα αθλητές της Εθνικής ομάδας Νέων. Ο Αντώνης Χριστόπουλος στο Ολυμπιακό Τόξο στην κατηγορία των εφήβων, επικράτησε με 6-2 του Ουκρανού Kostyk και πέρασε στους «16» όπου έπεσε πάνω στον Ισραηλινό Kleiner από τον οποίο έχασε με 6-2 και κατετάγη στην 9η θέση.

Στο σύνθετο τόξο, σπουδαία μάχη έδωσε στην κατηγορία Νέων ανδρών ο Παντελεήμων Αναστασιάδης κι έχασε στο τέλος από τον Εσθονό Jaatma με 145-144, με αποτέλεσμα να πάρει και αυτός την 9η θέση. Ένατη θέση στις Νέες γυναίκες και για την Αλεξάνδρα Ζαϊμίδη που γνώρισε την ήττα από τη Βρετανίδα Mason με 143 – 130.

Τέλος, στο ομαδικό, του Ολυμπιακού Τόξου στην κατηγορία των εφήβων οι Αντώνης Χριστόπουλος, Χρήστος Σούλτης και Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος έχασαν από την ιταλική ομάδα με 5-1 και έμειναν στην 9η θέση.

Προπονητές της ομάδας είναι ο Αλέξανδρος Νασούλας και ο Αλέξανδρος Παμβουξόγλου, στους οποίους ανήκει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις