Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς! “Γονάτισε” με ανατροπή τον Τζόκοβιτς [video]

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς! “Γονάτισε” με ανατροπή τον Τζόκοβιτς [video]
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε άλλη μία σπουδαία νίκη καθώς αν και βρέθηκε με 1-0 πίσω στα σετ, έκανε την ανατροπή κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς επικρατώντας με 2-1 (6-3, 6-7, 4-6) και προκρίθηκε στον τελικό του “Mubadala World Tennis Championship” στο Άμπου Ντάμπι όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ναδάλ – Κατσάνοφ στο Σάββατο (21/12, 17:00) .

Άλλη μία μεγάλη νίκη πήρε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς επικράτησε με ανατροπή σετ ( 6-3, 6-7, 4-6) του Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον τελικό του “Mubadala World Tennis Championship” στο Άμπου Ντάμπι, όπου το Σάββατο (21/12, 17:00) θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ναδάλ – Κατσάνοφ.

Ο Στέφανος βρέθηκε να χάνει με 1-0 στα σετ από τον Σέρβο (Ν.2 της Παγκόσμιας κατάταξης και περσινό νικητή της διοργάνωσης) , ο οποίος προηγήθηκε 5-1 στα games και παρά την αντίδραση του Έλληνα πρωταθλητή που έκανε break και μείωσε σε 5-3, είχε καθαρό μυαλό και πήρε το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος, και προηγήθηκε 3-0 και παρά τη μείωση από τον “Νόλε” σε 3-1 ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε να προηγείται με 5-1 και φαινόταν ότι θα ισοφαρίσει εύκολα το ματς οδηγώντας το σε τρίτο σετ. Ένα εντυπωσιακό comeback του Σέρβου όμως έστειλε το σετ σε tie break όπου ο Στέφανος έδειξε να είναι πιο συγκεντρωμένος επικρατώντας με 7-4 και ισοφαρίζοντας τελικά σε 1-1 στα σετ.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0 και 4-2 στο τρίτο σετ παίρνοντας από την αρχή το προβάδισμα για τη νίκη – πρόκριση και παρά τις προσπάθειες του Τζόκοβιτς όχι μόνο διατήρησε το σερβίς του αλλά έκανε και break στον αντίπαλό του παίρνοντας πανηγυρικά το σετ με 6-4 και κατ’ επέκταση την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης όπου περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του. Θυμίζουμε ότι αυτή ήταν η τρίτη νίκης του Τσιτσιπά επί του Τζόκοβιτς στις πέντε αναμετρήσεις που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στην καριέρα τους.

 

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις