Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Μιτάκης

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο Μιτάκης
ΦΩΤΟ intime

Ο Γιάννης Μιτάκης θα συμμετάσχει για 3η φορά στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παίρνοντας το “εισιτήριο” για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του 2020.

Με περιπετειώδη τρόπο ο Γιάννης Μιτάκης εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς οι τρεις ενστάσεις κατά του Νιλς Τέουνικ έγιναν δεκτές και η Ελλάδα πήρε το 4ο προνομιούχο εισιτήριο.

Στην 9η και τελευταία ιστιοδρομία του Σαββάτου, στο ανοικτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα FINN, το οποίο διοργανώνει το “Athens International Sailing Center”, ο Έλληνας πρωταθλητής στα Finn πήρε την 12η θέση και σαν χώρα η Ελλάδα τερμάτισε 5η.

Μετά το τέλος της κούρσας, όμως, ο Μιτάκης μαζί με τον Ισπανό Α. Μουσκάτ και τον Ρώσο Α. Κιστάνοφ κατέθεσαν ένσταση για παράβαση κανονισμού από τον Ελβετό Ν. Τεόνινγκ (σ.σ. τερμάτισε 8ος, ενώ η Ελβετία ήταν 3η με 4ες τις ΗΠΑ).

Η διαδικασία των ενστάσεων ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (18/5) και βρήκε τους Έλληνες να πανηγυρίζουν την μεγάλη πρόκριση, αφού οι ΗΠΑ πήραν την 3η θέση με τον Κ. Πέιν και την 4η η Ελλάδα.

Στην γενική βαθμολογία ο Γιάννης Μιτάκης τερμάτισε 13ος με 133 βαθμούς. Άρα, η 4άδα των χωρών που προκρίθηκαν για το Τόκιο είναι Νορβηγία, Βραζιλία, ΗΠΑ και Ελλάδα.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις