Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θρίαμβος της Κηφισιάς στην Κυψέλη και “κηδεία” για Παναθηναϊκό

Θρίαμβος της Κηφισιάς στην Κυψέλη και “κηδεία” για Παναθηναϊκό
ΦΩΤΟ intime

Η εντυπωσιακή Κηφισιά ολοκλήρωσε την έκπληξη και απέκλεισε τον Παναθηναϊκό, με μειονέκτημα έδρας, εξασφαλίζοντας συμμετοχή στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος της Volleyleague, όπου θα αντιμετωπίσει, επίσης με μειονέκτημα, τον ΠΑΟΚ.

Ο ΑΟΠ Κηφισιάς έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο πρωτάθλημα της Volley League και με νίκη 3-1 σετ στη Κυψέλη επί του Παναθηναϊκού στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ (θέσεις 1-8) προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Η Κηφισιά προκρίθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά και για τέταρτη φορά από το 2014. Η ομάδα του Νίκου Ζαλμά ήταν φανερό πως αγωνίστηκε χωρίς κανένα άγχος και παρότι απώλεσε το 1ο σετ κατάφερε να κρατήσει την τακτική της στο σερβίς αλλά και στην υποδοχή δίνονταν την ευκαιρία στον πασαδόρο της Δημήτρη Νικολάκη να αξιοποιήσει στο μέγιστο όλες τις διαθέσιμες επιθετικές επιλογές.

Ο Παναθηναϊκος ολοκλήρωσε σήμερα την σεζόν με την 5η θέση στη γενική κατάταξη έναντι της 10ης θέσης τη σεζόν 2017-18.

Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Με νέο προπονητή τον Γιούρι Φιλίποφ, όπλο το σερβίς που απέφερε 8 άσσους – εκ των οποίων οι 6 στο 1ο σετ – αλλά και τον εντυπωσιακό Όκολιτς στο μπλοκ ο ΠΑΟΚ νίκησε στο PAOK Sports Arena τον Ηρακλή με 3-0 σετ και με νίκες 2-1 στην προημιτελική φάση των πλέι οφ (θέσεις 1-8) προκρίθηκε στους ημιτελικούς όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά στις 3 νίκες για πρόκριση στον τελικό.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν καλύτερος σε όλους τους τομείς και προκρίθηκε δίκαια, απέναντι σε έναν μαχητικό αντίπαλο που προηγήθηκε στο 2ο και στο 3ο σετ μέχρι τον 11ο πόντο και απείλησε με ανατροπή όταν βρέθηκε πίσω 23-17 στο 2ο σετ αλλά με το σερβίς του Κλίντι ισοφάρισε 23-23.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που συμπαραστάθηκαν στην ομάδα τους χειροκρότησαν το νέο προπονητή αλλά και την πρόκριση της ομάδας τους που πλέον πήρε ανάσα για να διεκδικήσει το νταμπλ.

Ο Ηρακλής πλασαρίστηκε στην 7η θέση για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 8η θέση, ο Παμβοχαϊκός στην 6η θέση και ο Παναθηναϊκός στην 5η θέση.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις