Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Θρυλικό” πρωτάθλημα! “Νταμπλ” ο Ολυμπιακός – “Ανέτρεψε” την ΑΕΚ [vid]

Ολυμπιακός - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – “Όμιλος Ξυνή” “επέστρεψε” από το 2-0 στη σειρά των τελικών, έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες επί της ΑΕΚ, και -επικρατώντας με 24-23 μέσα στου Ρέντη στον πέμπτο αγώνα με την Ένωση- κατέκτησε το 1ο και ιστορικό του πρωτάθλημα στην Handball Premier, φτάνοντας στο νταμπλ. Η αναμέτρηση “σημαδεύτηκε” από σύρραξη μεταξύ των παικτών, λίγο πριν τη λήξη της.

Ο Ολυμπιακός  Σ.Φ.Π. – “Όμιλος Ξυνή” ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή στους τελικούς της Handball Premier και κατέκτησε το 1ο και ιστορικό του πρωτάθλημα, με 3-2 νίκες επί της ΑΕΚ.

Χαμός πριν τη λήξη! Έπεσε ξύλο στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Στον πέμπτο και συγκλονιστικό αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 24-23 στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη και ολοκλήρωσαν με νταμπλ την παρθενική σεζόν τους στο άθλημα της χειροσφαίρισης, στο οποίο εισήλθαν πέρυσι το καλοκαίρι, απορροφώντας τον -περσινό πρωταθλητή- ΙΕΚ Ξυνή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στο βόλεϊ (Challenge Cup γυναικών) και διεκδικούν το Champions League στην υδατοσφαίριση, ενώ οι άνδρες του βόλεϊ ήταν φιναλίστ στο Challenge Cup και οι γυναίκες του πόλο στο LEN Trophy.

Έτσι, ο Eρασιτέχνης Ολυμπιακός ολοκληρώνει μία χρόνια σχεδόν απόλυτης κυριαρχίας εντός συνόρων, με νταμπλ σε γυναικείο μπάσκετ, γυναικείο βόλεϊ, ανδρικό και γυναικείο πόλο και ανδρικό χάντμπολ, καθώς επίσης και με το πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών (συν το League Cup).

Η ΑΕΚ προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα λεπτά, αλλά στη συνέχεια ο Κώστας Τσιλιμπάρης κατέβασε… ρολά, αφού κράτησε τους φιλοξενούμενους χωρίς γκολ για 15 ολόκληρα λεπτά, πιάνοντας ακόμα και πέναλτι. Έτσι, κατάφερε να “χτίσει” μια διαφορά ασφαλείας ως το ημίχρονο (13-7).

Στο β΄ μέρος η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά στην επίθεση, με τον Αργυρού να ανεβάζει την απόδοσή του και τον Χογκάς να δίνει λύσεις, όμως οι γηπεδούχοι είχαν τις απαντήσεις, με κινητήριους άξονες τους πολύπειρους Αλβανό και Σανίκη, και διατηρούσαν ένα προβάδισμα ασφαλείας 4-6 τερμάτων.

Στο… φινάλε του αγώνα η ΑΕΚ έκανε την τελική της αντεπίθεση. Δύο τέρματα του Τζηρά σε κρίσιμο σημείο έφεραν ξανά τον Ολυμπιακό στο +3 (24-21), με τον Βαμβακά να μειώνει και τον Γεωργιάδη να διαμορφώνει το τελικό 24-23 στα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς.

 

Τα πεντάλεπτα: 0-1, 3-3, 5-3, 7-3, 11-5, 13-7 (ημ), 14-10, 18-13, 21-16, 21-18, 22-21, 24-23

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Γιώργος Ζαραβίνας): Κωστακίδης, Κρητικός, Πετρίσεβιτς, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης, Μισαηλίδης, Σκρόμπιτς, Στούμπης 4, Παπαδόπουλος, Κανδύλας 2, Σανίκης 3, Αλβανός 3, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 2, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος, Γεωργιάδης, Χόγκας 6, Ζαμπούνης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής 1, Βαμβακάς 1, Αργυρού 3, Μαντζόπουλος, Βραζάλιτσα 4, Μυλωνάς 3.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις