Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Τιμ – Τσιτσιπάς 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: “Σκληρή” ανατροπή για τον Στέφανο! Έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον τίτλο

Τιμ – Τσιτσιπάς 2-1 ΤΕΛΙΚΟ: “Σκληρή” ανατροπή για τον Στέφανο! Έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον τίτλο
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς “λύγισε” στον τελικό του China Open από τον Ντομινίκ Τιμ.
Βρέθηκε με 1-0 σετ και προβάδισμα στο δεύτερο, αλλά έχασε τελικά με ανατροπή τον τίτλο.
Το Νο5 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό αντέδρασε και “σκότωσε” τον Έλληνα στο τρίτο σετ.
Παρόλα αυτά, ο Τσιτσιπάς αναμένεται να μείνει στο top8 της κατάταξης και να συμμετάσχει για πρώτη φορά στα ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ντομινίκ Τιμ στον τελικό του Πεκίνου και παρά την υπερπροσπάθεια και το εκπληκτικό τένις στην αρχή του αγώνα, ηττήθηκε τελικά με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-1).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, πήρε το πρώτο σετ και έκανε πρώτος μπρέικ στο δεύτερο σετ, αλλά ο Αυστριακός έκανε μεγάλη ανατροπή και με δύο δικά του μπρέικ ισοφάρισε τον αγώνα.

Το ματς κρίθηκε έτσι στο τρίτο σετ, όπου ο Τιμ έκανε γρήγορα μπρέικ και… τελείωσε ψυχολογικά τον Τσιτσιπά. ο οποίος ηττήθηκε με κάτω τα χέρια 6-1 στο σετ για το τελικό 2-1 στον τελικό.

Παρακολουθήστε LIVE τον αγώνα Τιμ – Τσιτσιπάς από το Newsit.gr

 


Οι δύο αθλητές έχουν βρεθεί ξανά αντιμέτωποι άλλες πέντε φορές, με τον Αυστριακό να προηγείται στις νίκες, με τρεις έναντι δύο του κορυφαίου Έλληνα τενίστα.

Στο Νο5 του Κόσμου βρίσκεται ο Τιμ, ενώ ο Στέφανος Tσιτσιπάς ξεκίνησε το τουρνουά ως 7ος της παγκόσμιας κατάταξης και “παλεύει” να βρεθεί στα ATP Finals, όπου συμμετέχουν οι 8 κορυφαίοι τενίστες της χρονιάς.

Στο Πεκίνο, ο Τσιτσιπάς δείχνει σε απόλυτη φόρμα και απέκλεισε κατά σειρά τους Λάγιοβιτς (Νο29), Μπασιλασβίλι (Νο17, κάτοχος του τίτλου), Ίσνερ (Νο19) και Ζβέρεφ (Νο6), για να φθάσει στον τελικό.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις