Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Κύργιος: Τρομερό ντέρμπι με νικητή τον Νικ!

Τσιτσιπάς – Κύργιος: Τρομερό ντέρμπι με νικητή τον Νικ!

Έπειτα από ένα φοβερό ημιτελικό που τα είχε όλα, ο Νικ Κύργιος νίκησε τον Στέφανο Τσιτσιπά με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του “Citi Open”. Συναρπαστικός ο “εμφύλιος”.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Νικ Κύργιος έδωσαν μία τρομερή παράσταση στον ημιτελικό του “Citi Open”. Ο Έλληνας πρωταθλητής κι ο Ελληνοαυστραλός τενίστας πάλεψαν μέχρι τέλους για την πρόκριση στον τελικό, με τον Κύργιο να εκμεταλλεύεται το καλό του σερβίς και να νικάει στο τέλος τον Στέφανο με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-7).

Ο Κύργιος εκμεταλλεύτηκε ένα “μπρέικ” στα πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ κι έκανε το 1-0 με 6-4, ενώ προηγήθηκε με 2-0 στα γκέιμ στο δεύτερο σετ.

Ο Τσιτσιπάς έκανε, όμως, μία αντεπίθεση διαρκείας και γύρισε το παιχνίδι, κάνοντας το 5-2, για να πάρει τελικά το σετ με 6-3. Ο Κύργιος νευρίασε, μάλιστα, με την ανατροπή του Στέφανου κι έσπασε τη ρακέτα.

Το τρίτο και τελευταίο σετ οδηγήθηκε στο tie-break. Ο Κύργιος φάνηκε να “καθαρίζει” την υπόθεση πρόκριση όταν προηγήθηκε με 5-1. Ο Τσιτσιπάς, όμως, αντέδρασε και ισοφάρισε σε 5-5. Σέρβιρε μάλιστα με επιτυχία και για το 6-5, φτάνοντας στο πρώτο match point του ημιτελικού.

Ο Κύργιος με δύο εξαιρετικά σερβίς έκανε το 7-6 και πήγε στο match point. Ο Τσιτσιπάς το έσβησε, αλλά ακολούθησε το καθοριστικό mini-break για τον Κύργιο, που είχε νέο match point στο 8-7. Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας δεν άφησε άλλη ευκαιρία να πάει χαμένη, έκανε το 9-7 και πήρε τη νίκη.

Η μεγάλη μάχη κράτησε πάνω από δύο ώρες, με τον Κύργιο να προκρίνεται για δεύτερη φορά σε τελικό μέσα στο 2019.

Aπό την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς, με την παρουσία του στα ημιτελικά για 2η διαδοχική χρονιά, προσπέρασε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις