Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Τσιτσιπάς: Τον… ξόρκισε! Ιστορική νίκη επί του Μεντβέντεφ στο ATP Finals

Τσιτσιπάς
ΦΩΤΟ Reuters

Παίζοντας πολύ όμορφο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 2-0 σετ, στο παρθενικό του παιχνίδι στο ATP Finals και έκανε… σεφτέ κόντρα στον Ρώσο, μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες.

Ιστορική νίκη! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ATP Finals, αφού στην πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά που διεξάγεται στην “O2 Arena” του Λονδίνου νίκησε τον Ντανιίλ Μεντμέντεφ με 2-0 σετ  (7-6 (5), 6-4) μετά από αγώνα που κράτησε 1 ώρα και 42 λεπτά.

https://twitter.com/atptour/status/1193922341836935168

Ο Έλληνας τενίστας (Νο 6 στην παγκόσμια κατάταξη) κατάφερε έτσι να πάρει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Ρώσο αντίπαλο του (Νο 4 στον κόσμο) μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες και την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, στο δεύτερο του αγώνα για τον όμιλο “Andre Agassi”, στο φετινό ATP Finals

https://twitter.com/atptour/status/1193921085269512201

Ο Τσιτσιπάς δυσκόλεψε εξ αρχής τον Μεντεβέντεφ, είχε… ποικιλία στο παιχνίδι του, πολύ καλά σερβίς κι έφτασε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ (6-6). Σε αυτό το κρίσιμο σημείο ο Έλληνας τενίστας έκανε δύο μίνι break, αλλά ο Ρώσος “επέστρεψε”, αλλά ο Στέφανος έδειξε ψυχραιμία και πήρε το πρώτο σετ, βγάζοντας… κραυγή χαράς!

Ο Μεντβέντεφ μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένος να το πάρει, αλλά ο Τσιτσιπάς τον κόντραρε στα… ίσα και έχασε στις λεπτομέρειες το break (ο Ρώσος έφτασε με μεγάλη δυσκολία το 4-3). Ο Έλληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και έκανε τελικά το break που έψαχνε (4-5) και τελικά πήρε και το τελευταίο που του έδωσε τη νίκη.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις