Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Βερολίνο 2018: Με… Ζορμπά και ρεκόρ ο Σκαρβέλης στον τελικό

Βερολίνο 2018: Με… Ζορμπά και ρεκόρ ο Σκαρβέλης στον τελικό
ΦΩΤΟ eurokinissi

Κάτι παραπάνω από εξαιρετική ήταν για τα ελληνικά “χρώματα” η πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βερολίνου. Για δεύτερη συνεχή φορά στην καριέρα του θα μετάσχει στον τελικό της σφαιροβολίας ο Νικόλας Σκαρβέλης.

Οι Μίλτος Τεντόγλου και Μιχάλης Αναστασάκης έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις σε μήκος και σφυροβολία, αντίστοιχα, κατά την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου που γίνεται στο Βερολίνο, αλλά εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Νικόλας Σκαρβέλης που για δεύτερη διαδοχική φορά θα δώσει το παρών στον τελικό της σφαιροβολίας.

Άλμα… τελικού! Επιβλητικός ο Τεντόγλου

Ο Σκαρβέλης μπήκε στον αγώνα δυνατά και με 19,91 μ. και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής μας συνέχισε τον αγώνα του με 19,73 μ. και τον ολοκλήρωσε με το εντυπωσιακό 20,24 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και την έβδομη καλύτερη βολή της καριέρας του. Μάλιστα ο Σκαρβέλης εκτέλεσε την τρίτη του βολή με την μουσική του Ζορμπά στα ηχεία.

Ο 25χρονος, ο οποίος ήταν 11ος πριν δύο χρόνια, με την πρόκριση του στον τελικό ήδη κατάφερε να πετύχει σε αυτή τη διοργάνωση, δεδομένο του ότι είχε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, που τον κράτησαν πίσω. Σε κάθε περίπτωση ο κορυφαίος Έλληνας του αγωνίσματος των τελευταίων ετών θα έχει την ευκαιρία στον αυριανό τελικό (21,33 μ.) να κυνηγήσει μια καλή βολή και ένα καλό πλασάρισμα. O Σκαρβέλης προκρίθηκε με την εκτή επίδοση.

Άξιο αναφοράς, πως η εθνική μας ομάδα αγωνίζεται με μαύρη κορδέλα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Πληροφορίες: segas.gr

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις