Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Χρυσό” άλμα για Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου! “Μπορούσα και καλύτερα” – Πού αφιέρωσε την επιτυχία του

“Χρυσό” άλμα για Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου! “Μπορούσα και καλύτερα” – Πού αφιέρωσε την επιτυχία του
Φωτογραφία

– Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, στο Βερολίνο, ήρθε από το άλμα εις μήκος
– Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου
– Το άλμα στα 8,25 μ., στην πέμπτη προσπάθεια, ήταν αυτό που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Μιλτιάδης Τεντόγλου! Ο 20χρονος άλτης του μήκους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στο Βερολίνο, με άλμα στα 8,25 μ.

Δείτε το άλμα που τον… έστειλε στην κορυφή!

Έτσι, λοιπόν, χάρη στον Μίλτο Τεντόγλου, η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 24ο στην ιστορία της  στο θεσμό.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιτυχία του ο νεαρότερος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης τόνισε ότι θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα. «Θα μπορούσα να πάω καλύτερα, αλλά δεν με χάλασε κιόλας», δήλωσε με τον αυθορμητισμό των 20 ετών και πρόσθεσε: «Δεν ξεκίνησα καλά. Έκανα κάποια τεχνικά λάθη. Ο στόχος μου επετεύχθη, συνεχίζουμε».

Ο Μίλτος Τεντόγλου αφιέρωσε την επιτυχία στην οικογένειά του, στον προπονητή του Γκεόργκι Πομάσκι και στους χορηγούς του.

Ο αγώνας του Τεντόγλου

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να το “βγάλει” στον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάκσι στο 5ο άλμα και ενώ ήταν στην τρίτη θέση, βρήκε το σωστό πάτημα και είδε τον πίνακα να γράφει το 8,25 μ., που είναι φετινό του ρεκόρ και δεύτερη επίδοση της καριέρας του πίσω από το ατομικό του 8,30 μέτρα.

Η χώρα μας κατέκτησε το ένατο χρυσό της μετάλλιο, ενώ για τρίτη φορά άλτης του μήκους ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, ωστόσο η πρώτη που σκαρφαλώνει στην υψηλότερη θέση. Τα άλλα δύο ελληνικά μετάλλια έχουν κατακτήσει ο Λούης Τσάτουμας (ασημένιο) το 2014 και ο Κώστας Κουκοδήμος (χάλκινο) το 1994 στο Ελσίνκι.

Άλλα σπορ Τελευταίες ειδήσεις