Σάββατο, 1 Ιουν.
25oC Αθήνα

Αλλαγές… νίκης στη Βέροια – Κερδίζει και κακός ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ακόμη και στις κακές του βραδιές ο Ολυμπιακός δεν χάνει βαθμούς. Με μέτρια εμφάνιση στη Βέροια οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 της ομάδας της Ημαθίας, έκαναν το 9Χ9 στο πρωτάθλημα της Super League και ξέφυγαν 9 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό που παίζει την Κυριακή με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Οι αλλαγές του Σίλβα (Ερνάνι, Ντουρμάζ) έφεραν τη νίκη…

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους καλύτερους… οιωνούς! Μόλις στο 5΄ο Φορτούνης -με εκτέλεση φάουλ- ανάγκασε τον Λόπεθ να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει δύσκολα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά της Βέροιας να αγγίξει το γκολ, με τον Ρομπέρτο να διώχνει με εκπληκτική επέμβαση το κοντινό πλασέ του Καϊκούτ.

Με το πέρας του δεκάλεπτου, οι “ερυθρόλευκοι” απέκτησαν την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να φτιάξουν κάποια κλασική φάση (μόνο η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη στο 13′ ήταν κάτι το… ανησυχητικό). Οι γηπεδούχοι θέλησαν να περιμένουν τους Πειραιώτες, ενώ ήταν αυτοί που έφτασαν και πάλι κοντά στο 1-0, με την κεφαλιά του Καϊκούτ να περνά μόλις άουτ (22′) και με τον Ναζλίδη να μην σκοράρει από το ύψος του πέναλτι (28′). Οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν να κινούνται, προκειμένου να “ανοίξουν” την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα, αλλά το μόνο που κατάφεραν μέχρι το ημίχρονο ήταν μια άστοχη κεφαλιά του Ιντέγε (41′).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Σίλβα να βάζει στο παιχνίδι τον Ερνάνι στη θέση του Πάρντο και με χαμένη ευκαιρία για την Βέροια (το σουτ του Μαγέφσκι στο 46′ πέρασε άουτ). Η κίνηση αυτή του προπονητή του Ολυμπιακού αποδείχθηκε σημαντική, αφού ο Ερνάνι βοήθησε στο να γίνουν οι “ερυθρόλευκοι” πιο κινητικοί και ήταν αυτός που “έφτιαξε” το 0-1 του Ιντέγιε (55′), σε μια φάση όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τη… τύχη με το μέρος τους (ο Λόπεθ μπροστά από τον Ιντέγιε έδιωξε, αλλά η μπάλα χτύπησε στο σώμα και μετά στο χέρι του άσου του Ολυμπιακού και πήγε στα δίχτυα).

Το τέρμα αυτό έβαλε σε πορεία… νίκης τον Ολυμπιακό, που στο 74′ κατάφερε να την “κλειδώσει”. Δυο λεπτά αφού μπήκε στο παιχνίδι, ο Ντουρμάζ εκτέλεσε ένα φάουλ από τον άξονα και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Λόπεθ για το 0-2! Το παιχνίδι κύλησε σε ερυθρόλευκους… ρυθμούς, με τη Βέροια να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες, αφού ο Ιμπραΐμ μάρκαρε αντικανονικά τον Ερνάνι, την ώρα που έκανε μια πανέμορφη ντρίπλα (87′).

Βέροια (Γεωργιάδης): Λόπεθ, Μαλόν, Ετζενγκουέλε, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Ιμπραχίμ, Άρτσε (72′ Άρτσε), Μαγιέφσκι, Ναζλίδης (62′ Νέτο), Καϊκούτ, Αμπντούν.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο (46′ Ερνάνι), Φορτούνης (84′ Φινμπόγκασον), Σεμπά (72′ Ντουρμάζ), Ιντέγε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε