Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Αλμα” 72 θέσεων από τον Στέφανο Τσιτσιπά!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Νίκησε στο τουρνουά της Πορτογαλίας και έφτασε έως τον τελικό στο τουρνουά του Μαρόκο και σε αυτό το ενδιάμεσο πέτυχε 9 σερί νίκες. Ήταν λοιπόν αναμενόμο πως η άνοδος του Στέφανου Τσιτσιπά στην παγκόσμια κατάταξη θα ήταν εντυπωσιακή. Κι αυτό ακριβώς συνέβη…

Ο 18χρονος Έλληνας τενίστας έκανε άλμα 72 θέσεων και από το Νο 313 βρέθηκε στο Νο 241! Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που μπαίνει σε θέση κάτω από το 250 και η πρώτη φορά για Έλληνα τενίστα, μετά τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη, που μάλιστα το 2007 είχε φτάσει στο Νο 112. Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς είναι ο δεύτερος νεότερος μέσα στην 250άδα, μετά τον 17χρονο Καναδό Ντένις Σαποβάλοβ, που βρίσκεται μια θέση πιο κάτω (242).

Αξίζει να σημειωθεί, πως από τις 9 νίκες που πέτυχε αυτό το 15νθήμερο, οι 5 ήταν με αντιπάλους που βρίσκονταν πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και οι τρεις από αυτούς μέσα στη 200άδα. Το κέρδος για τον Τσιτσιπά είναι πολλαπλό, καθώς το ότι βρίσκεται πλέον μέσα στους 250, ανοίγει την πόρτα για πιθανή συμμετοχή του σε προκριματικά γκραν σλαμ, όπως του Αυστραλιανού όπεν. Αρκεί να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο και να μην υποχωρήσει το επόμενο τρίμηνο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε