Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Άλμα… στην κορυφή! “Χρυσός” ο Τέντογλου στο Ευρωπαϊκό U20

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Μεγάλη μέρα για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που φιλοξενείται στο Γκροσέτο της Ιταλίας. Μετά τον “χάλκινο” Οδυσσέα Μουζενίδη στη σφαιροβολία -το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στη διοργάνωση μετά από 12 χρόνια- ήρθε και το χρυσό από τον Μίλτο Τεντόγλου, στο άλμα εις μήκος.

Το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στην Ιταλία κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Ελληνας πρωταθλητής “πέταξε” στα 8.07μ. και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως αποτελεί έναν από τους ανερχόμενους άλτες του μήκους της Ευρώπης.

“Χάλκινος” ο Μουζενίδης στη σφαίρα του Ευρωπαϊκού U20

Ο 19χρονος Τεντόγλου προσγειώθηκε” δύο φορές στα 8,07 μ. στο πρώτο και δεύτερο άλμα του, ήταν άκυρος στο τρίτο και το πέμπτο και πέτυχε 7,91 μ. στο τέταρτο, ενώ στο έκτο και τελευταίο σημείωσε 7,78 μέτρα .

Να τονίσουμε ότι στην ίδια διοργάνωση και στην ίδια πόλη, ένας άλλος σπουδαίος Ελληνας άλτης του μήκους είχε κερδίσει πρι χρόνια το χρυσό μετάλλιο. Το 2001 ο Λούης Τσάτουμας “προσγειώθηκε” στα 7,98 μέτρα στην αντίστοιχη διοργάνωση και πανηγύρισε την πρώτη μεγάλη διάκριση της καριέρας του. Ο Τεντόγλου κατέκτησε το 24 ελληνικό μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το έκτο χρυσό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε