Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός 87-78: Επιστροφή στις ήττες με κακή εμφάνιση

Άλμπα Βερολίνου – Παναθηναϊκός 87-78: Επιστροφή στις ήττες με κακή εμφάνιση
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το επιθετικό transition της Άλμπα Βερολίνου κι έτσι ηττήθηκε με 87-78. Μόνο ο Νεμάνια Νέντοβιτς ξεχώρισε από τους φιλοξενούμενους (27 π.), ο οποίος -όμως- αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε κακή βραδιά, αφού πρόσφερε 16 επιθετικά ριμπάουντ και 26 ασίστ στην Άλμπα. Πέραν του Νεμάνια Νέντοβιτς (27 πόντους), πάλεψε και ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Με την ήττα αυτή η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη υποχώρησε στο 8-19 και είναι 13η ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της την Παρασκευή απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (20:00).

Ο Παναθηναϊκός είχε μια σταθερή εικόνα επιθετικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με πλουραλισμό στο σκοράρισμα, μέσα από το ζωγραφιστό (εντυπωσίασε από νωρίς ο Παπαγιάννης και στις δύο ρακέτες). Το ματς είχε καλό ρυθμό, με την Άλμπα Βερολίνου να δίνει τις δικές της… απαντήσεις και να περνάει για πρώτη φορά στο σκορ με 11-9.

Οι Γερμανοί είχαν καλές επιλογές στην επίθεση και βελτιώθηκαν στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος και χωρίς “καθαρό” μυαλό κι έτσι η “ψαλίδα” άνοιξε κι έφτασε σε διψήφιο νούμερο (28-13 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου).

 

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα από τους Κουμάτζε και Ντα Σίλβα. Ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε πάλι τάιμ άουτ στο 32-18, στο δεύτερο δεκάλεπτο, βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να ακολουθήσει τον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς επέστρεψε αλλαγμένος και μαζί με τον Καββαδά έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό και σε απόσταση… αναπνοής (37-34). Φυσικά, βοήθησε και η ζώνη που εφάρμοσαν οι φιλοξενούμενοι.

Η Άλμπα έκανε πολλά λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έκανε… καλή δουλειά κι έτσι πήγε στα αποδυτήρια στο -4 (44-40). Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έφτασε τους 18 πόντους στο πρώτο μέρος!

Παναθηναϊκός και Άλμπα είχαν… παρόμοια εικόνα στο πρώτο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου, τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στα λάθη. Το “τριφύλλι” όμως έβγαλε και πάλι προβλήματα στα ριμπάουντ, “πετώντας” την καλή εμφάνιση που συνέχισε να κάνει ο Νέντοβιτς και είδε την διαφορά να φτάνει και πάλι σε διψήφια επίπεδα (64-50). Το “τριφύλλι” χαλάρωσε αρκετά στην άμυνα κι έτσι είχαμε το 69-55 του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ματς είχε πάρει την πορεία του, τα πράγματα κύλησαν όπως τα ήθελαν οι Γερμανοί, αν και ο Παναθηναϊκός “πάλεψε” για να ρίξει τη διαφορά κι έτσι η Άλμπα επικράτησε εντός έδρας με 87-78.

Να αναφέρουμε ότι στα 3:09’’ πριν το από τη λήξη, ο Νεμάνια Νέντοβιτς προσγειώθηκε στο πόδι του Τζαλίν Σμιθ και έπεσε στο παρκέ, σφαδάζοντας στους πόνους. Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ο Σέρβος σηκώθηκε και αποχώρησε για τον πάγκο, κουτσαίνοντας ελαφρώς και εισπράττοντας το «ζεστό» χειροκρότημα των φίλων των πρωταθλητών Γερμανίας.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις