Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ανάλυση Κλάτενμπεργκ: «Κανένα πέναλτι σε Καραϊσκάκη και Τούμπα»

Κλάτενμπεργκ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έκανε την ανάλυση των επίμαχων φάσεων της πρώτης αγωνιστικής της Superleague, με τον πρόεδρο της ΚΕΔ να στέκεται σε δύο φάσεις στο Ολυμπιακός – Ατρόμητος και το ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα.

Για τη φάση στο “Γ. Καραϊσκάκης” και την πτώση του Βαλμπουενά στην περιοχή σε τράβηγμα του Ντένις, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τόνισε ότι η επαφή είναι “ελάχιστη και φυσιολογική”, συμφωνώντας με τον διαιτητή, ο οποίος δεν έδωσε πέναλτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για τη φάση του Φαλήρου: “Καθώς η μπάλα παίζεται στην περιοχή του πέναλτι, ένας αμυντικός του Ατρομήτου έχει το ένα χέρι στον ώμο του επιθετικού μέσα στην περιοχή του πέναλτι.

Ο διαιτητής ο οποίος ήταν τέλεια τοποθετημένος θεώρησε ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και ως εκ τούτου φυσιολογική. Ο VAR έλεγξε τη φάση και δεν θεώρησε ότι αυτό ήταν σαφές και προφανές λάθος από τον διαιτητή.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, ότι η επαφή ήταν ελάχιστη και δεν εμπόδισε την δυνατότητα του επιθετικού να παίξει τη μπάλα. Επίσης πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2021/22, η ΚΕΔ/ΕΠΟ ενημέρωσε όλους τους Αξιωματούχους Διαιτησίας ότι μια τέτοια ελάχιστη επαφή δεν αναμένεται να τιμωρείται, σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA”.

Όσον αφορά τη φάση της Τούμπας και το χέρι του αμυντικού του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννη Κάργα στην περιοχή, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ συμφώνησε και πάλι με τον διαιτητή του αγώνα.

Για τη φάση της Τούμπας, δήλωσε: “Καθώς η μπάλα παίζεται εντός περιοχής του πέναλτι, ένας αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα παίζει τη μπάλα με το πόδι του, η οποία στη συνέχεια χτυπά στο στήθος και στο χέρι του”.

“Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού, η ενέργεια του αμυντικού θεωρείται κανονική και όχι ενέργεια απόκρουσης με το χέρι, επομένως δεν μπορεί να επιβληθεί πέναλτι.

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR ο οποίος συμφώνησε με την αρχική απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ/ΕΠΟ συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή, η οποία είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους κανόνες του παιχνιδιού”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις