Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 90-89: Πήρε το ντέρμπι και άφησε τον Ολυμπιακό μόνο στην κορυφή της Euroleague

Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης 90-89: Πήρε το ντέρμπι και άφησε τον Ολυμπιακό μόνο στην κορυφή της Euroleague

Η Αναντολού Εφές έκανε… παρέλαση για τρία δεκάλεπτα μέσα στην έδρα της, η Ρεάλ Μαδρίτης το έκανε “ντέρμπι” στα τελευταία λεπτά, περνώντας μάλιστα και στο +1, αλλά η ομάδα του Αταμάν έφτασε στη νίκη (90-89) στον εξ αναβολής αγώνα για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Μεγάλο “τρίποντο” ο Λάρκιν, όταν η μπάλα “έκαιγε”. Δεν κατάφεραν οι “μερένγκες” να πιάσουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή.

Μια πολύ σημαντική νίκη, στην προσπάθεια που κάνει να μπει στην πρώτη 8άδα στη Euroleague πήρε η Αναντολού Εφές, επικρατώντας πολύ -εντός έδρας- δύσκολα της Ρεάλ Μαδρίτης με 90-89.

Με ρεκόρ 14-14, η ομάδα του Αταμάν βρίσκεται πλέον στην 10η θέση. Στο 19-9 έπεσαν Οι Ισπανοί, αφήνοντας μόνο τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague.

Να αναφέρουμε ότι εάν η Ρεάλ Μαδρίτης έπαιρνε το ματς, θα έπιανε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά θα υστερούσε, καθώς έχει ηττηθεί και στα δυο ματς από τους Πειραιώτες.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την Εφές, ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του απ’ την ημέρα που επέστρεψε απ’ τον τραυματισμό του, σαλπίζοντας σε δημιουργία κι εκτέλεση την αντεπίθεση της Αναντολού στην τρίτη περίοδο, ενώ σημείωσε ένα καθοριστικό τρίποντο που έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ομάδα του ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο και φάνηκε να ελέγχει το ρυθμό απέναντι στην τουρκική ομάδα, που είχε πολύ μεγάλο άγχος στις εκτελέσεις της. Στη δεύτερη περίοδο η Αναντολού άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά, βάζοντας περισσότερους παίκτες στην εξίσωση της επίθεσης και με ένα 11-0 σερί μετέτρεψε το τελευταίο δίλεπτο το 31-39 σε 42-39, κλείνοντας το ημίχρονο στο +3.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ο τρίποντος… βομβαρδισμός απ’ την τουρκική ομάδα, η οποία μέτρησε 8/11 τρίποντα (με 3/3 του Σίνγκλετον) σημείωσε 35 πόντους στην περίοδο κι «απογείωσε» τη διαφορά στους 17 πόντους (77-60).

Η Ρεάλ, δεν το έβαλε κάτω, έσφιξε την άμυνά της, βρήκε λύσεις απ’ το τρίποντο με τους Σέρχι Ροντρίγκεθ και Γιαμπουσέλε (με δική του εκτέλεση προηγήθηκε η «βασίλισσα» με 83-84 στο 1’22’’) κι ο διαφαινόμενος «περίπατος» της Εφές μετατράπηκε σε «θρίλερ». Εκεί «μίλησε» η κλάση του Λάρκιν που έβαλε ξανά μπροστά την τουρκική ομάδα στο 1’05’’ και με τη βοήθεια και του Κλάιμπερν χάρισε το ροζ φύλλο αγώνα στην Αναντολού, παρά το τρίποντο του Μούσα δύο δευτερόλεπτα πριν το φινάλε…

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 42-39, 77-60, 99-80

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις