Site icon NewsIT

Ανατόλι Κάρποφ: Στο νοσοκομείο ο θρυλικός Ρώσος σκακιστής

31.10.2022 | 21:23
Ανατόλι Κάρποφ: Στο νοσοκομείο ο θρυλικός Ρώσος σκακιστής

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, ο Ρώσος Grandmaster, Ανατόλι Κάρποφ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στην κρατική Δούμα της Ρωσίας. Δημοσιεύματα για επίθεση, δηλώσεις για τεχνητό κώμα και… διαψεύσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Sputnik αλλά και άλλα Μέσα της Ρωσίας, ο 71χρονος Ανατόλι Κάρποφ εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στο κτήριο της κρατικής Δούμας, στη Μόσχα.

Ο Ρώσος Grandmaster στο σκάκι (δραστήριος και στη ρωσική πολιτική) νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με σπασμένο μηρό και τραύμα στο κεφάλι. Την ίδια στιγμή, κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σε εξετάσεις που του έγιναν, βρέθηκε στο αίμα του μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Αν και υπήρχαν φήμες ότι υπήρξε εις βάρος του επίθεση και πως βρίσκεται σε τεχνητό κώμα, συνεργάτες του Καρπόφ ανέφεραν ότι ο σκακιστής και μέλος της κρατικής Δούμα της Ρωσίας, έπεσε μόνος του και χτύπησε και πως η υγεία του βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Ο Κάρποφ αναδείχτηκε ο δωδέκατος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκάκι, από το 1975 έως το 1985. Αυτή τη στιγμή είναι βουλευτής της Κρατικής Δούμας. Η… αντιπαλότητα του στο σκάκι με τον Γκάρι Κασπάροφ άφησε εποχή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version