Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ανδρέας Βγενόπουλος: “Φτωχότερη η οικογένεια του Παναθηναϊκού”

ΦΩΤΟ actionimages.gr
ΦΩΤΟ actionimages.gr

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του για τον αιφνίδιο θάνατο του Ανδρέα Βγενόπουλου. “Φτωχότερη η οικογένεια του Παναθηναϊκού”, αναφέρει η ανακοίνωση της “πράσινης” ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η οικογένεια του Παναθηναϊκού είναι από σήμερα φτωχότερη μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός μεγάλου φίλου του συλλόγου, του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο Βγενόπουλος συνέδεσε τη ζωή του με τον Παναθηναϊκό. Φόρεσε και τίμησε τη στολή με το έμβλημα του Τριφυλλιού ως αθλητής της ξιφασκίας, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας ενώ κατέκτησε μετάλλια σε Ευρωπαϊκούς Αγώνες και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Εν συνεχεία στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θέση που διατήρησε για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Ως θερμός φίλαθλος του Παναθηναϊκού ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2008 την πρωτοβουλία ίδρυσης της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης, μιας ομάδας επιφανών επιχειρηματιών φίλων του Παναθηναϊκού, η οποία είχε ως βασικό όραμα την ανέλιξη του συλλόγου μέσω ενός ιδιοκτησιακού καθεστώτος πολλών μετόχων.

Εν τέλει η βάση της πρωτοβουλίας του υλοποιήθηκε την άνοιξη του 2008. Ο ίδιος συμμετείχε στην ηγετική τετράδα μαζί με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο, Πατέρα, η οποία σηματοδότησε μια νέα εποχή για τον Παναθηναϊκό με την αλλαγή μετοχικής σύνθεσης και διοικητικού μοντέλου, στοιχεία που έμειναν στην Ιστορία ως «εποχή πολυμετοχικότητας». Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που καθόρισε τις εξελίξεις εκείνης της περιόδου ο Βγενόπουλος συμμετείχε με το μεγαλύτερο καταβληθέν ποσό, καθιστώντας τον δεύτερο τη τάξει μέτοχο της ΠΑΕ μετά την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Την άνοιξη του 2012 στήριξε το εγχείρημα της εταιρίας λαϊκής βάσης «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και ουσιαστικά ολοκλήρωσε την όποια εμπλοκή του με τα διοικητικά της ΠΑΕ.

Για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό τιμήθηκε με το Χρυσό Τριφύλλι.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του Ανδρέα Βγενόπουλου και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε