Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Ανεβαίνει” με Πίντο ο Ατρόμητος! Ήταν… λίγος ο Αστέρας

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στο ντεμπούτο του ο Ρικάντο Σα Πίντο πήρε ισοπαλία στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, σήμερα οδήγησε τον Ατρόμητο σε εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα. Με γκολ του Ντάουντα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι «κυανέρυθροι» επιβλήθηκαν στην Τρίπολη του Αστέρα 1-0 και επέτρεψαν στις νίκες ύστερα από καιρό.

Οι γηπεδούχοι ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, με τον Ατρόμητο να ψάχνει κάποια καλή αντεπίθεση. Ο Αστέρας είχε την πρώτη καλή του ευκαιρία στο 9′. Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μανιάς έπιασε το σουτ με τη μία, αλλά ο Γκορμπούνοφ ήταν σε σωστά θέση και μπλόκαρε. Απ’ τη μεριά του, ο Ατρόμητος προσπάθησε να σκοράρει στο 11′ με το σουτ του Ντάουντα, αλλά ο Ντοναρούμα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Η υπεροχή των γηπεδούχων δεν “μεταφράστηκε” σε γκολ. Πέρα από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μανιά στο 40′ (προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Γκορμπούνοφ αλλά πλάσαρε άουτ), οι Αρκάδες δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάτι καλύτερο. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν το ημίχρονο, προηγούμενοι με 1-0. Ο Λημνιός γύρισε από αριστερά, ο ο Ντάουντα κέρδισε κόντρες από Ιγκλέσιας και Τσουκαλά και με σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ντοναρούμα

Η ομάδα του Σα Πίντο μπήκε δυνατά στην επανάληψη, ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ. Οι Περιστεριώτες είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και δεν άφησαν διαδρόμους για τους παίκτες του Ελευθερόπουλου, που απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ. Η πίεση του Αστέρα όμως εντάθηκε, ο Ατρόμητος πέρασε και το νέο του μετεγγραφικό απόκτημα, τον Μανιάτη στο παιχνίδι για να ενισχυθεί η μεσοαμυντική του γραμμή και να γιουχαριστεί από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που δεν ξέχασαν το χέρι που είχε κάνει στον τελικό κυπλελλου της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Ο Ατρόμητος άντεξε κι έτσι πήρε αυτό το σημαντικό το “διπλό μέσα στην Τρίπολη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε