Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ανόρθωση: «Δεν θα οπλίσουμε το χέρι κανενός – Η μνήμη του Άλκη δεν ξεθώριασε ακόμη»

Ανόρθωση: «Δεν θα οπλίσουμε το χέρι κανενός – Η μνήμη του Άλκη δεν ξεθώριασε ακόμη»
@anorthosisfc

Με μια ανάρτηση της στα social media, η Ανόρθωση πήρε θέση για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (17.02.2022) το πούλμαν της ομάδας, μετά το ματς με τον ΑΠΟΕΛ και έκανε αναφορά στον δολοφονημένο Άλκη.

Το μεγάλο -εξ αναβολής- ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος ανάμεσα στο ΑΠΟΕΛ και την Ανόρθωση που βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με 2-0, είχε και ένα… γεμάτο τρίτο ημίχρονο, καθώς το πούλμαν των «κυανόλευκων» δέχθηκε επίθεση με πέτρες μετά την αποχώρησή του απ’ το νέο «Γ.Σ.Π.».

«Από θαύμα και τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα! Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της ομάδας μας, πρέπει να αντιμετωπιστεί από την αστυνομία ως τέτοια. Ντροπή και αποτροπιασμός! Όλοι μαζί, ενωμένοι να δώσουμε τους αγώνες μας εντός γηπέδου!», ήταν το μήνυμα που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό της Ανόρθωσης στο Twitter καταγγέλλοντας την επίθεση που έγινε στο πούλμαν της ομάδας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές φθορές.

Λίγο αργότερα η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, με μήνυμά της στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook καταδίκασε την επίθεση, ενώ άφησε αιχμές για την προ ημερών συμπεριφορά του Αμρ Ουάρντα. «Ως ΑΠΟΕΛ καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της Ανόρθωσης από αγνώστους. Η βία είτε τέτοιας μορφής είτε άλλης μορφής δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο.

Όπως δεν έχουν χώρο στο ποδόσφαιρο, συμπεριφορές όπως αυτού του “κύριου” που στο προηγούμενο αγώνα με την ομάδα μας έβριζε μανάδες χωρίς καμία τιμωρία και σήμερα ως ενορχηστρωτής της κερκίδας έβριζε την μεγαλύτερη ομάδα της Κύπρου. Να τον χαίρονται αυτοί που μιλούν για ηθική και ντροπή. Θαυμάστε τον».

 

Λίγη ώρα αργότερα, με νέα της ανάρτηση, η Ανόρθωση πόρταρε μια φωτογραφία από τις πέτρες που δέχθηκε το πούλμαν της και ανέφερε: «Αυτό το βράδυ, που από τύχη αποφύγαμε τα χειρότερα, δε θα οπλίσουμε κανενός ανεγκέφαλου το χέρι με τις αναρτήσεις μας. Η μνήμη του Άλκη δεν ξεθώριασε ακόμα. Καληνύχτα σε όλους #anorthosisfc».

Από την πλευρά της, η αστυνομία έκανε γνωστές λεπτομέρειες για την επίθεση, που δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Ανόρθωσης, με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Επίθεση με πέτρες δέχθηκε χθες βράδυ το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ανόρθωσης, κατά την επιστροφή της στη Λάρνακα, μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, που διεξήχθη στο Στάδιο ΓΣΠ.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 8.35 το βράδυ, ενώ το λεωφορείο της αποστολής της ομάδας, κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, στο ύψος του Πέρα Χωριού, δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, από άγνωστα πρόσωπα.

Από την επίθεση, προκλήθηκαν ζημιές στον μπροστινό ανεμοθώρακα, στα πλαϊνά παράθυρα, καθώς επίσης και σε όλη την αριστερή πλευρά του λεωφορείου.

Το λεωφορείο έκανε ολιγόλεπτη στάση και στη συνέχεια συνέχισε την πορεία του και αποβίβασε την αποστολή με ασφάλεια στη Λάρνακα.

Στην περιοχή όπου έδρασαν οι άγνωστοι, στάλθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη από μηχανοκίνητα περίπολα, όπου έκαναν επιτόπιες εξετάσεις, για εντοπισμό των δραστών, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε.

Από την επίθεση την δεν προέκυψε οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέρα Χωριού συνεχίζει τις εξετάσεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις