Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Αντιδράσεις στην Αγγλία για τις νέες φανέλες της Εθνικής ομάδας από τη Nike

Αντιδράσεις στην Αγγλία για τις νέες φανέλες της Εθνικής ομάδας από τη Nike
ΦΩΤΟ Reuters

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στην Αγγλία, αναφορικά με τη νέα φανέλα της Εθνικής ομάδας από τη Νike, στην οποία ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου στο πίσω μέρος της εμφάνισης, έχει αλλαγμένο σχέδιο.

Η Εθνική Αγγλίας η οποία ετοιμάζεται για το Euro 2024, έκανε τα αποκαλυπτήρια της φανέλας που θα φορούν οι ποδοσφαιριστές των «τριών λιονταριών» ωστόσο το αποτέλεσμα από τη Νike δεν ενθουσίασε τους φίλους της ομάδας.

Αντίθετα το αποτέλεσμα έφερε έντονες αντιδράσεις στο Νησί, καθώς ο σταυρός του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος έχει κόκκινο χρώμα σε λευκό φόντο -όπως δηλαδή η σημαία της χώρας- εχει διαφορετικές αποχρώσεις.

Συγκεκριμένα αυτές είναι το μπλε, το μωβ με το σήμα κατατεθέν των Άγγλων να είναι τελείως διαφορετικό.

H Νike προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση έχοντας ως στόχο να διατηρήσει την ιστορία και να την συνδέσει με την μοντέρνα αντίληψη, μια κίνηση που δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα από τον αθλητικό κολοσσό ένδυσης.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας ανέφερε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίζονται στις φανέλες της Αγγλίας αλλαγμένα χρώματα στον σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για τον ερυθρόλευκο σταυρό του Αγίου Γεωργίου, τη σημαία της Αγγλίας.

Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει για τους οπαδούς μας, πώς ενώνει και εμπνέει, και θα εμφανιστεί σε περίοπτη θέση στο Γουέμπλεϊ αύριο, όπως είναι πάντα, όταν η Αγγλία θα παίξει με τη Βραζιλία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Κάπως έτσι και με τον τεράστιο ξεσηκωμό που έχει προκληθεί δεν αποτελεί απίθανο η Nike να αλλάξει χρώμα στον σταυρό του Αγίου Γεωργίου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις