Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Αντβέρπ – Πόρτο 1-4 με χατ-τρικ του Εβανίλσον και Σέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 για το Champions League

Αντβέρπ – Πόρτο 1-4 με χατ-τρικ του Εβανίλσον και Σέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2 για το Champions League
Reuters

Με τον Εβανίλσον για κορυφαίο του γηπέδου (πέρασε στο ματς στο 44′ 44′), η Πόρτο πέτυχε την ανατροπή στην έδρα της Αντβέρπ (4-1), σε ματς για τον 8ο όμιλο του Champions League. Σε άλλο ματς της τρίτης αγωνιστικής και για τον 5ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με το βαθμό από την έδρα της Σέλτικ, ισοφαρίζοντας δυο φορές τους γηπεδούχους (2-2).

Βρίκοντας όλα της τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και με τον Εβανίλσον να “ματώνει” τα αντίπαλα δίχτυα, η Πόρτο πέρασε με 4-1 από την έδρα της Αντβέρπ και ανέβηκε στην δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο του Champions League (στο -3 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα). Την ίδια στιγμή, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Σέλτικ (2-2) -σε ματς για τον 5ο όμιλο- και ανέβηκε στην δεύτερη θέση, εκμεταλλευόμενη την ήττα της Λάτσιο από την Φέγενορντ (στο +1 από τους “λατσιάλι” και στο -1 από τους Ολλανδούς).

Σέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα του “Celtic Park” ήταν εντυπωσιακό. Η Σέλτικ άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ, με τον Φουρουχάσι να κάνει το 1-0 στο 4′. Η Ατλέτικο Μαδρίτης πίεσε, κέρδισε πέναλτι στο 25′, αλλά ισοφάρισε με… περιπέτεια. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε την “ποινή”, ο Χαρτ το “’έβγαλε” αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι, επέστρεψε στον Γάλλο, ο οποίος αυτή τη φορά έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τους “ριχιμπλάνκος” να χαρούν, αφού στο 28′ ο πρώην επιθετικός του Άρη, Λουίς Πάλμα έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους Σκωτσέζους. Το 45λεπτο ολοκληρώθηκε με την Ατλέτικο Μαδρίτης να σκοράρει στο 40′ με κοντινή κεφαλιά του Βίτσελ, τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε πάντως να φύγει από την έδρα της Σέλτικ με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, με τον Μοράτα να κάνει το 2-2 με πολύ δύσκολη κεφαλιά στο 53′. στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η ομάδα του Σιμεόνε αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Ντε Πολ (82′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αντβέρπ – Πόρτο 1-4

Το πρώτο ημίχρονο στο ματς του Βελγίου είδε δυο σημαντικές στιγμές. Στο 20′ το VAR αποφάσισε να μην δοθεί πέναλτι σε φάση που η Πόρτο ήθελε να στήσει την μπάλα στα ένδεκα βήματα. Το γκολ ήρθε τελικά στο 37′, αλλά από την πλευρά της Αντβέρπ. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Αλασάν Γιουσούφ, προβληματίζοντας τον Σέρχιο Κονσεϊσάο.

Η Πόρτο μπήκε “μεταμορφωμένη” στην επανάληψη και έφτασε στην ανατροπή του σκορ. Ο Εβανίλσον στο 46′ και Εουστάκουϊο στο 54′ έφτιαξαν το 2-1 των “δράκων”. Στο 63′ η Αντέρπ πλησίασε την ισοφάριση, με τον Αντερβάιλερ να έχει δοκάρι, με κοντινή κεφαλιά. Ο Εβανίλσον, όμως, ήθελε να διώξει κάθε ανησυχία από τους φιλοξενούμενους, στο 69′ έκανε το 3-1 και στο 84′ διαμόρφωσε το τελικό 4-1, κάνοντας χατ-τρικ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις