Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-0 και Ντόρτμουντ Σάλκε 1-0 για τη Bundesliga

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-0 και Ντόρτμουντ Σάλκε 1-0 για τη Bundesliga
Reuters

Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες στη Bundesliga, η Μπάγερν Μονάχου αυτή τη φορά δεν πήρε ούτε το βαθμό! Ήττα για τους Βαυαρούς στην έδρα της Άουγκσμουργκ (1-0) – Μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε του ματς από τον Νόιερ! Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα -αλλά με παιχνίδι περισσότερο από την Ουνιόν Βερολίνου- πέρασε η Ντόρτμουντ, μετά τη νίκη της στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ (1-0 την Σάλκε).

Τι κι εάν προερχόταν από νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο Champions League. Η Μπάγερν Μονάχου… ζορίζεται στο ξεκίνημα της φετινής Bundesliga.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας ηττήθηκαν με 1-0 στην έδρα της Άουγκμπουργκ κι έτσι έμειναν για; 4η σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα χωρίς νίκη, μένοντας στους 12 βαθμούς (στην 4η θέση πριν την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής).

Το γκολ της νίκης για την Άουγκσμπουργκ πέτυχε στο 59’ο Μπερίσα. Οι Βαυαροί προσπάθησαν για το βαθμό, αλλά στο φινάλε είδαν τον αντίπαλο πορτιέρε να διώχνει με το ένα χέρι την κοντινή κεφαλιά του Νόιερ!

Στο πιο “λαμπερό” ματς της αγωνιστικής, η Ντόρτμουντ βγήκε νικήτρια στο ντέρμπι του Ρουρ, επικρατώντας εντός έδρας της Σάλκε με 1-0. Το γκολ του Μουκοκό (79′) επανέφερε τους Βεστφαλούς στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα τους ανέβασε και στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα (στο +1 από την Ουνιόν Βερολίνου, που όμως αγωνίζεται την Κυριακή).

Στα άλλα ματς της ημέρας για την 7η αγωνιστική, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Στουτγκάρδης (3-1), την ώρα που η Μπάγερ Λεβερκούζεν είχε ένα ακόμα “στραβοπάτημα” (εντός έδρας 1-1 με τη Βέρντερ Βρέμης).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Μάιντς – Χέρτα 1-1 (90′ Τσάτσι / 30′ Τουσάρ)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν 1-0 (59′ Μπερίσα)

Λεβερκούζεν – Βέρντερ 1-1 (57′ Ντέμιρμπαϊ / 82′ Βέλκοβιτς)

Στουτγκάρδη – Άιντραχτ 1-3 (79′ Τομάς / 6′ Ρόντε, 55′ Καμάντα, 88′ Γιάκιτς)

Ντόρτμουντ – Σάλκε 1-0 (79′ Μουκοκό)

19:30 Γκλάντμπαχ – Λειψία

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

16:30 Ουνιόν – Βόλφσμπουργκ

18:30 Μπόχουμ – Κολωνία

20:30 Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις