Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-3 Νίκη τίτλου με δυο γκολ του Άλε

Άουγκσμπουργκ – Ντόρτμουντ 0-3 Νίκη τίτλου με δυο γκολ του Άλε

Μια ημέρα μετά την απίστευτη εντός έδρας ήττα της Μπάγερν Μονάχου από την Λειψία (3-1), η Ντόρτμουντ… ξετύλιξε το δώρο που πήρε, νίκησε την Άουγκσμπουργκ με 3-0 και πέρασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μια αγωνιστική πριν το φετινό φινάλε στη Bundesliga. Δυο γκολ ο Σεμπάστιεν Άλε, ο οποίος στην αρχή της σεζόν βγήκε νικητής, στη «μάχη» με τον καρκίνο (αφαίρεση του όγκου στους όρχεις του). Με δέκα από το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι.

Ο Σεμπάστιεν Αλέ πέτυχε δυο γκολ στην έδρα της Άουγκσμοιυργκ, «υπέγραψε» το διπλό της Ντόρτμουντ (0-3) και ανέβασε τους Βεστφαλούς στην κορυφή της Bundesliga και στο +2 από την Μπάγερν Μονάχου.

Παίζοντας με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 38’, μετά την αποβολή του Ουντοκάι, η Ντόρτμουντ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πλέον απέχει μόλις 90 λεπτά από την επιστροφή στην κορυφή της Bundesliga και την κατάκτηση της σαλατιέρας.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με 29 τελικές, ωστόσο καθόταν σε… αναμμένα κάρβουνα, αφού δεν μπορούσαν να φτάσουν στο γκολ που έψαχναν.

Η αποβολή του Ουντουοχκάι (38’) άλλαξε τις ισορροπίες και στο 59’ ήρθε το πρώτο γκολ του Άλε, για να φέρει την ηρεμία στους Γεστφαλούς. Ο Ιβοριανός επιθετικός βρήκε και δεύτερο γκολ λίγο πριν το τέλος 0-2 (84’), ενώ ο Μπραντ έκανε στις καθυστερήσεις το 0-3.

Πλέον η Μπορούσια Ντόρτμουντ θέλει νίκη την τελευταία αγωνιστική στην εντός έδρας αναμέτρηση με την αδιάφορη Μάιντς για να σπάσει την 10ετή ηγεμονία της Μπάγερν Μονάχου και να κατακτήσει τον φετινό τίτλο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις