Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απίστευτο φινάλε στο Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Νίκη με πέναλτι… μετά τη λήξη (video)

Απίστευτο φινάλε στο Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Νίκη με πέναλτι… μετά τη λήξη (video)
Reuters

Δεν υπάρχει! Η Μπράιτον προηγήθηκε στο «Amex Stadium», είχε πέντε δοκάρια κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις, ωστόσο η ομάδα του Σόλσκιερ -με πέναλτι στο 100′- πήρε συγκλονιστική νίκη (3-2)!

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Premier League άνοιξε με ένα απίστευτο ματς. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 3-2, παίρνοντας τη νίκη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι…μετά τη.. λήξη του αγώνα!

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο με τους Τροσάρντ και Γουέμπστερ (στο δεύτερο βρήκε τη μπάλα και ο Ντε Χέα) και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 40΄ με πέναλτι (αλά Πανένκα!) του Μοπέι.

Τρία λεπτά αργότερα όμως και μετά από μία φάση διαρκείας και κοντινό σουτ του Μαγκουάιρ, η μπάλα βρήκε στον Ντανκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για της Μπράιτον για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα στο 55΄ με τον Ράσφορντ (νωρίτερα του είχε ακυρωθεί γκολ ως οφσάιντ), αλλά στη συνέχεια η Μπράιτον πήρε τ αηνία του αγώνα και… σφυροκόπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι είχαν άλλα δύο δοκάρια με τους Μαρτς και Τροσάρντ και στο 95΄ με κεφαλιά του Μαρτς ισοφάρισα σε 2-2. Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, αλλά ειδοποιήθηκε από το VAR να τσεκάρει την τελευταία φάση του αγώνα, μία κεφαλιά του Μαγκουάιρ που βρήκε πάνω στον Μοπέι.

Μετά από εξέταση του βίντεο, ο διαιτητής αποφάνθηκε ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του παίκτη της Μπράιτον και υπέδειξε πέναλτι σε «νεκρό» χρόνο! Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε, χαρίζοντας στη Γιουνάιτεντ μία νίκη… από το πουθενά!

Τα πέντε δοκάρια από μία ομάδα στο ίδιο ματς αποτελούν το απόλυτο ρεκόρ στην Premier League από τη σεζόν 2003-04 που υπάρχουν διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, ενώ τα τρία δοκάρια του Λεάντρο Τροσάρντ ισοφαρίζουν το σχετικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο από ένα ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Νιούκαστλ, τον Οκτώβριο του 2006.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις