Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Απίστευτο αλλά… Παναθηναϊκό! Ο “εφιάλτης” έγινε “τρελή” πρόκριση στο Κύπελλο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Έκανε τους οπαδούς του να φύγουν στο ημίχρονο, όταν και έχανε με 2-0 από τον Απόλλωνα. Ο παναθηναϊκός όμως τα έφερε όλα… τούμπα, νίκησε με 4-3 μέσα στην Ριζούπολη και εκμεταλλευόμενος τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ηρακλή πήρε ανέλπιστη πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αγχωτική, χιτσκοκική, επική… πιθανότατα να ταιριάζουν τα περισσότερα κλισέ γι’ αυτό που έγινε στον όμιλο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ντροπιαστική εικόνα των “πρασίνων” στο πρώτο 45λεπτο και το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, είχε ως συνέπεια την αποχώρηση της πλειοψηφίας των οπαδών του από τη Ριζούπολη.

Το “τριφύλλι” όμως μπήκε “μεταμορφωμένο” στην επανάληψη, διορθώθηκε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και με… οδηγό τον Μάρκους Μπεργκ πέτυχε την επική ανατροπή. Από 2-0 στο 44΄ μέσα σε 20 λεπτά οι “πράσινοι” πέτυχαν 4 γκολ και με 3-4 πήραν πανηγυρική και ανέλπιστη πρόκριση στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για να γίνει αυτό το “τριφύλλι” ευνοήθηκε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του 3ου ομίλου, όπου ο ΟΦΗ νίκησε με 2-1 τον Ηρακλή. Έτσι, Παναθηναϊκός και ΟΦΗ θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης…

Η πρόκριση από μόνη της ΦΥΣΙΚΑ είναι ένα σημαντικό γεγονός, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρύψει τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός σε όλες τις γραμμές, ειδικά μεσοαμυντικά. Ο Απόλλων Σμύρνης ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο όταν και έφτασε στο 2-0 με -τον κορυφαίο της ομάδας- Σιατραβάνη (το πρώτο του γκολ ήταν… δώρο από τον Ιβανόφ). Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την είσοδο των Μπεργκ και Λουντ στο δεύτερο μέρος για να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στην ανατροπή.

Ο Σουηδός στράικερ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (54΄) πλάσαρε τον Χιώτη και μείωσε σε 2-1 δίνοντας ελπίδες στους “πράσινους”, ενώ επτά λεπτά αργότερα από το γύρισμα του Μέστο ο Εμποκού με σουτ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια.  Με τη ψυχολογία στα ύψη και τον Μπεργκ να κάνει “όργια”, ο Παναθηναϊκός πέτυχε την ολική ανατροπή στο 65΄ με το πλασέ του Λέτο μετά την ασίστ του Σουηδού (2-3). Στο 74΄ πάλι από ενέργεια του Μπεργκ, που πέρασε και τον Χιώτη και γύρισε προς τον Λέτο ο Ντάσιος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και με τον τρόπο αυτό έγινε το 2-4.

Από το 76′ μέχρι το τέλος όμως οι “πράσινοι” έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής τους Ρέις, σημείο όπου ο Απόλλωνας μείωσε με το πέναλτι του Σιατραβάνη. Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα ήταν συγκλονιστικό, οι γηπεδούχοι -με παίκτη παραπάνω- πήραν ξανά τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσαν, είχαν δοκάρι αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, μένοντας στο 3-4. Τα νέα που ήρθαν από την Κρήτη ήταν ευχάριστα κι έτσι ο ΟΦΗ μαζί με τον Παναθηναϊκό πέρασαν στους “16” του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων (Δημήτρης Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Ντάσιος (85′ Ρομάνο), Δεληζήσης, Κονέ, Κάσσος (85′ Διαμαντόπουλος), Τζάνης (70’ Τσιάρας), Πετρόπουλος, Αλμπάνης , Σιατραβάνης

Στον πάγκο: Μαυρίδης, Ρουμπουλάκου, Κύργιας

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Xουχούμης, Iβάνοφ, Tελάντερ, Λεντέσμα (46’ Μπεργκ), Pέις, Εμπουκού, Mπουμάλ (75′ Βλαχοδήμος), Bιγιαφάνιες (46’ Λουντ), Λέτο

Στον πάγκο: Ξενόπουλος, Mαρινάκης, Eυαγγέλου, Pινάλντι

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Γήπεδο: Ριζούπολη

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο: 
1.ΟΦΗ 6 (4-3) 
2.Παναθηναϊκός 4 (5-5)
 
3.Ηρακλής 4 (4-2) 
4. Απόλλων 3 (4-7)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε