Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός: Κακή εμφάνιση και δεύτερη θέση για τους “ερυθρόλευκους”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Στην 2η θέση του 2ου ομίλου τερμάτισε ο Ολυμπιακός, καθώς στην 6η και τελευταία αγωνιστική του Europa League έχασε 2-0 στη Λευκωσία από τον ΑΠΟΕΛ, που τερμάτισε πρώτος. Ο Ντα Κόστα με αυτογκόλ στο 19΄ και ο Ντε Καμάργκο στο 83΄ τα γκολ της κυπριακής ομάδας.

 

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “ερυθρόκευκοι” εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ οι Ντα Κόστα και Βιάνα βρέθηκαν σε κάκιστο βράδυ, καθώς εκτέθηκαν ουκ ολίγες φορές από τους Κύπριους. Η νίκη του ΑΠΟΕΛ ήταν δίκαιη, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει και πάλι την ήττα από τους Κύπριους και να περιορίζεται στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία:

1) ΑΠΟΕΛ 12

2) Ολυμπιακός 8

3) Γιουνγκ Μπόις 8

4) Αστάνα 5

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Οι “ερυθρόλευκοι”, όμως, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ, μιας και ο ΑΠΟΕΛ ήταν στημένος καλά στα μετόπισθεν.

Σταδιακά ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε μέτρα στο γήπεδο, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Στο 19ο λεπτό, μάλιστα, οι Κύπριοι άνοιξαν το σκορ. Ο Αλωνεύτης έκανε μπαλιά από την άμυνα, ο Λεάλι έκανε κακή έξοδο, ο Σωτηρίου πέρασε την μπάλα από πάνω του και σηκώθηκε για κεφαλιά. Ο Ντα Κόστα “κοιμήθηκε” και δεν πήδηξε για την κεφαλιά. Η μπάλα χτύπησε πρώτα στον ώμο του Κύπριου επιθετικού, μετά στην πλάτη του αμυντικού του Ολυμπιακού, ο οποίος μπερδεύτηκε με τον Βιάνα, και κατέληξε στα δίχτυα.

Μετά το γκολ του ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει μία κλασική ευκαιρία για γκολ. Η κορυφαία στιγμή των “ερυθρολεύκων” ήρθε στο 40ο λεπτό. Ο Βιάνα έκανε την κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, με την μπάλα να “χτυπάει”  στο δεξί δοκάρι  της εστίας του Βάντερμαν.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο μέρος άνηκε στον ΑΠΟΕΛ, με τον Λεάλι να προλαβαίνει τον Σωτηρίου, πριν αυτός “τσιμπήσει” την μπάλα και κάνει το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει για την ισοφάριση, αλλά ο Βάντερμαν σταμάτησε τόσο το σουτ του Φορτούνη στο 55ο λεπτό, όσο και τη σέντρα σουτ του Ανδρούτσου στο 71ο λεπτό.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν την κατοχή της μπάλας, έλεγχαν το παιχνίδι, με τους Κύπριους να μην απειλούν την εστία του Λεάλι. Ωστόσο η υπεροχή των παικτών του Ολυμπιακού ήταν ανούσια, μιας και δεν μπορούσαν να πατήσουν την περιοχή των Κυπρίων, απειλώντας τον Βάντερμαν με σουτ έξω από την περιοχή.

Αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Ολυμπιακός, το κατάφερε και πάλι ο ΑΠΟΕΛ στο 83ο λεπτό. Οι Κύπριοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Γιαννιώτας έδωσε στον Μοράις, εκείνος στον Ντε Καμάργκο, με τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία και να κάνει το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του και την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Ολυμπιακός έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσει το σκορ, με τον Βάντερμαν να διώχνει εντυπωσιακά κεφαλιά του Ντα Κόστα στο 87ο λεπτό και τον Μερκής να διώχνει με το κεφάλι σουτ του Σεμπά, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα του ΑΠΟΕΛ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Καρλάο, Εφραίμ (59′ Γιαννιώτας), Μπερτόλιο (67′ Ορλάντι), Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο), Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Αλωνεύτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια (76′ Μανθάτης), Ντα Κόστα, Βιάνα, Μαρτίνς (66′ Ανδρούτσος), Ρομαό, Ελιουνούσι, Σεμπά, Φορτούνης (76′ Ντομίνγκες), Ιντέγε.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT


Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε