Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Απογοητευμένος ο Τσιτσιπάς: «Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα»

Απογοητευμένος ο Τσιτσιπάς: «Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε αρκετά στεναχωρημένος, μετά τις ήττες του σε διπλό και μόνο από τη Σλοβακία στο Davis Cup.

 Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε από τις 11:00 μέχρι τις 17:30 σε δύο αγώνες back to back στο Καλλιμάρμαρο, ωστόσο δεν μπόρεσε να χαρίσει την πρόκριση στην Ελλάδα κόντρα στη Σλοβακία.

“Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους επέστρεφαν πολύ καλά τις τελευταίες μέρες και ανέβαζαν πολύ πίεση από την επιστροφή.”, είπε ο Έλληνας τενίστας στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:

Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα, είμαι σίγουρος ότι ήταν δύσκολο και γι’ αυτόν (σ.σ Μόλτσαν). Ήταν κάτι το οποίο δυστυχώς παίρνει μέρος αυτές τις μέρες εδώ και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ελπίζω την επόμενη φορά να μην υπάρξει κάτι τέτοιο.

Ήταν κάτι το οποίο περίμενα να συμβεί και να πάρει μέρος εδώ. Ήξερα ότι το συγκεκριμένο tie δεν θα ήταν εύκολο. Αυτή ή ομάδα βαθμολογικά είναι πολύ ψηλότερα από εμάς σε σύνολο, οπότε ήξερα ότι δεν θα ήταν εύκολο έργο και θα χρειαστεί να παίξω 3 αγώνες, ήμουν 100% σίγουρος γι’ αυτό. Η κούραση δεν είναι λόγος ή δικαιολογία το ότι δεν κατάφερα να κερδίσω σήμερα.

Πνευματικά ήμουν έτοιμος να μπω και να παίξω 3 φορές. Δεν κατάφερα να κάνω τη δουλειά έτσι όπως έπρεπε να γίνει. Δεν κατάφερα να βγάλω το τένις που πραγματικά ήθελα να βγάλω και να δείξω μπροστά στους συμπαίκτες μου και στον κόσμο.

Είμαι απογοητευμένος φυσικά γιατί ήρθα εδώ με σκοπό την πρόκριση και τη νίκη. Νομίζω ότι ψυχολογικά η σημαντικότερη νίκη θα ήταν το διπλό, γιατί θα μου έδινε μεγαλύτερη ώθηση και να βγάλω ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στο μονό.

Το ότι ξεκίνησα το μονό με 1-2 δεν βοήθησε, δεν είναι ότι ένιωσα παραπάνω πίεση, αλλά πιστεύω ότι σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις ένα σημαντικό προβάδισμα ώστε να νιώσεις πιο άνετος και ώστε να νιώσεις μικρότερο βάρος πάνω όταν πας να παίξεις στο επόμενο παιχνίδι. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα και ελπίζουμε πως το μέλλον θα κάνουμε καλύτερους αγώνες σε τέτοια σημεία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις