Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκάλυψη Κάρλο Αντσελότι: «Θα σταματήσω μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Αποκάλυψη Κάρλο Αντσελότι: «Θα σταματήσω μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κάρλο Αντσελότι είναι υποψήφιος για κορυφαίος προπονητής της περασμένης σεζόν και απόλυτο φαβορί για το βραβείο της UEFA, όμως το τέλος του από τους πάγκους φαίνεται ότι πλησιάζει.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αντσελότι στο «Il Messaggero», αυτή θα είναι η τελευταία δουλειά του ως προπονητής, αφού μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Οι δηλώσεις του Αντσελότι

«24 τίτλοι στην καριέρα μου; Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι λογαριασμοί δεν έχουν σημασία για μένα. Θα τους κάνω στο τέλος, όταν μια ισορροπία θα έχει περισσότερο νόημα. Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στην προπόνηση, μου αρέσει η καθημερινή δουλειά. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια προτεραιότητές μου ήταν η τακτική, τώρα επικεντρώνομαι στις ανθρώπινες σχέσεις, στη γνωριμία με τους ανθρώπους και τις νέες γενιές».

Για το τέλος της καριέρας του στους πάγκους: «Αυτή η φάση στη Ρεάλ Μαδρίτης θα κλείσει την καριέρα μου. Μετά τους “λος μπλάνκος” θα αποσυρθώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η κορυφή του ποδοσφαίρου. Είναι λογικό να βάζεις τη λέξη “τέλος” μετά από αυτή την εμπειρία».

Για τη Ρεάλ του σήμερα: «Αν μιλάμε για τρόπαια, οι Μπλάνκος και η Μίλαν είναι οι ομάδες με τις οποίες αισθάνομαι περισσότερο συνδεδεμένος. Η σημερινή Ρεάλ είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και όχι μόνο τεχνικό. Είναι μια σοβαρή ομάδα, με ταπεινούς παίκτες: ακόμα και τα αστέρια έχουν τα πόδια τους στο έδαφος. Μόντριτς, Κασεμίρο και Μπενζεμά, οι πιο έμπειροι, διοικούν τον όμιλο. Η ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητη, αλλά μόνο αυτή δεν θα ήταν αρκετή. Ο άνθρωπος είναι θεμελιώδης και αυτή η Ρεάλ είναι μοναδική».

Για το Madridismo: «Η Ρεάλ είναι ένας σύλλογος που διοικείται από τους προέδρους και τους οπαδούς. Αυτό που προκύπτει από αυτό είναι μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος πρέπει πρώτα να είναι οπαδός. Η Ρεάλ δεν είναι απλώς μια βιομηχανία…».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις