Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: «Πορθητής» Χασάν στη Ριζούπολη (videos)

Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός: «Πορθητής» Χασάν στη Ριζούπολη (videos)
ΦΩΤΟ intime

Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε σπουδαία απόδοση στη Ριζούπολη, αλλά με πρωταγωνιστή τον Χασάν κατάφερε να πάρει μία ακόμη νίκη, με το 3-1 επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην 20η αγωνιστική της Superleague.

Οι Πειραιώτες είχαν ελάχιστες σημαντικές ευκαιρίες στο ματς, αλλά ο Αιγύπτιος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στην άμυνα για να ανοίξει το σκορ στο 31′ και νίκησε τους πάντες στον αέρα (στο 72′) για να δώσει την… ασίστ στον Εμβιλά, στο δεύτερο γκολ.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η “ελαφρά ταξιαρχία” μείωσε στο 90′ με τον Ντάουντα από λάθος του Σεμέδο, αλλά ο Χασάν ξανά “χτύπησε” στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Το παιχνίδι

Ο Απόλλων Σμύρνης ξεκίνησε επιθετικά το παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός “κυριάρχησε” μετά το πρώτο δεκάλεπτο και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Οι Πειραιώτες δυσκολεύτηκαν πάντως να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την εστία των γηπεδούχων και είναι χαρακτηριστικό ότι οι μοναδικές ευκαιρίες τους ήρθαν από στημένες μπάλες.

Στο 20′ από φάουλ του Φορτούνη, ο Χασάν πήρε την κεφαλιά στην “καρδιά” της άμυνας του Απόλλωνα, αλλά ο Βέρχουλστ “εκτινάχθηκε” και απέκρουσε. Ο Βέλγος τερματοφύλακας είπε “όχι” και στην απευθείας εκτέλεση του Τρικαλινού άσου στο 26′, παίρνοντας σωστή θέση στη γωνία του.

 

Το γκολ ήρθε όμως τελικά για τον Ολυμπιακό στο 31′. Από ωραία σέντρα του Ανδρούτσου από δεξιά, ο Ντομίνγκες δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και αυτή έφθασε στον Χασάν μέσα στην μικρή περιοχή, για να κάνει εύκολα αυτός από κοντά το 1-0.

Η ομάδα του Μαρτίνς θα μπορούσε στη συνέχεια να “τελειώσει” το ματς στις αντεπιθέσεις, αλλά σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, οι παίκτες του έκαναν τα εύκολα δύσκολα, με κακές τελικές επιλογές. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε έτσι με “ανοιχτό” το σκορ και με τον Απόλλωνα να έχει την μοναδική του τελική προς την εστία στο 45′, με ένα καλό σουτ του Μπεντινέλι που μπλόκαρε ο Σα.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός “πίεσε” στα πρώτα λεπτά για να “τελειώσει” το ματς με ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν “απείλησε” ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Αντίθετα η ομάδα του Παράσχου ήταν αυτή που έφθασε πρώτη κοντά στο γκολ, με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά στο 65′, αλλά τον Σα να είναι σε καλή θέση και να μπλοκάρει.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που σκόραραν, αντίθετα, στην πρώτη τελική τους στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Χασάν να νικάει δύο αμυντικούς σε κόρνερ στο 72′ και την μπάλα να στρώνεται στον Εμβιλά για να κάνει το 2-0 από κοντά με δική του κεφαλιά.

 

Το δεύτερο γκολ φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς για τους Πειραιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια έχασαν και δύο καλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Ο Βέρχουλστ απέκρουσε όμως το φοβερό σουτ του Ρέαμπτσιουκ στο 79′ και ο Χασάν αστόχησε εξ επαφής στο 85′, μετά από εξαιρετική ενέργεια και σέντρα ακριβείας του Μασούρα.

 

Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν κριθεί, ο Σεμέδο έκανε ένα απίστευτο λάθος στην άμυνα, προσπαθώντας να κοντρολάρει μπροστά στον Σα και επέτρεψε στον Ντάουντα να σκοράρει από κοντά με προβολή για το 2-1.

 

Η μείωση του σκορ έδειχνε… θρίλερ στις καθυστερήσεις, αλλά ο Χασάν “χτύπησε” ξανά για να τελειώσει το ματς. Από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Βέρχουλστ έχασε την μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Αιγύπτιο επιθετικό, ο οποίος πέτυχε με κεφαλιά το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το τελικό 3-1 στο ματς.

 

O Ολυμπιακός πέτυχε έτσι τη 17η νίκη του σε 20 παιχνίδια, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ξέφυγε πλέον με 14 βαθμούς διαφορά στην κορυφή της βαθμολογίας. Έμεινε στους 18 βαθμούς σε 19 ματς ο Απόλλωνας.

Οι συνθέσεις στο Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Βιτλής (84’ Καραγκούνης), Μπρούτσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (76’ Χουχούμης), Σλίβκα, Τσαμπούρη, Κολ (84’ Βάρκας), Μπεντινέλι (76’ Κιτόκο), Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58’ Εμβιλά), Φορτούνης (63’ Πέπε), Βρουσάι (63’ Βαλμπουενά), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Χασάν.

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις