Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: Το VAR τον Φώτη-σε κι έφτασε στη νίκη (video)

Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός: Το VAR τον Φώτη-σε κι έφτασε στη νίκη (video)
ΦΩΤΟ intime

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Φώτης Ιωαννίδης σημείωσε το πρώτο του γκολ στη Superleague με τον Παναθηναϊκό και βοήθησε το «τριφύλλι» να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας στο «Γ. Καμάρας» του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0). Σοκαριστικός τραυματισμός και… ακύρωση πέναλτι από onfield review. Το VAR ακύρωσε ένα ακόμα πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, σε φάση που ο Ζαγαρίτης πήρε την αποβολή (47′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά και γκολ του Μπετινέλι, ως οφσάιντ.

Μια… ζόρικη νίκη, την πρώτη του στο 2021 πήρε ο Παναθηναϊκός. Το «τριφύλλι» πέρασε από την έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) με το παρθενικό γκολ του Φώτη Ιωαννίδη στο πρωτάθλημα.

Το «τριφύλλι» έφτασε έτσι τους 22 βαθμούς, βλέποντας μάλιστα μια φορά τον διαιτητή (με onfield review) και το VAR κα ακυρώνουν δυο πέναλτι της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Η τεχνολογία που μπήκε στο ποδόσφαιρο ακύρωσε και γκολ των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος με παίκτη περισσότερο, μετά την αποβολή του Ζαγαρίτη (47’).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και λίγο έλειψε να “απειλήσει” μόλις στο 3′, αλλά το σουτ του Μακέντα από καλή θέση μέσα στην περιοχή, κόντραρε την τελευταία στιγμή. Οι “πράσινοι” είχαν την κατοχή και έψαχναν ευκαιρίες, με τον Απόλλωνα όμως να έχει μία δική του καλή στιγμή στο 16′, με τον Μπαξεβανίδη να βρίσκεται απέναντι από τον Διούδη, αλλά να προτιμά να πασάρει αντί για να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα σε αντίπαλο.

Αμέσως μετά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από προσπάθεια του Χουάνκαρ από δεξιά και γύρισμα προς τον Μακέντα, ο Βέρχουστ προσπάθησε να επέμβει, αλλά ο Ιωαννίδης “τσίμπησε” την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του νεαρού επιθετικού στο ντεμπούτο τους ως βασικός με τη φανέλα του Τριφυλλιού.

 

Το γκολ έβγαλε τους γηπεδούχους στην επίθεση και ο Διούδης χρειάστηκε να επέμβει σε προσπάθεια του -έτερου- Ιωαννίδη, πριν υποπέσει σε πέναλτι επί του ίδιου παίκτη. Στο 28′ και με μία άτσαλη έξοδο, ο τερματοφύλακας του Τριφυλλιού συγκρούστηκε με τον αντίπαλό του και αμφότεροι βρέθηκαν στο έδαφος.

Ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη “βούλα”, ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές χρειάστηκαν την είσοδο των ιατρικών επιτελείων. Ο μεν Διούδης είχε ματώσει στη μύτη, ο δε Ιωαννίδης υπέστη διάσειση και έφυγε με ασθενοφόρο από το γήπεδο.

Το πέναλτι τελικά ακυρώθηκε πάντως, αφού μετά και την εξέταση του VAR, ο διαιτητής έδωσε φάουλ για χέρι κατά του παίκτη της “ελαφράς ταξιαρχίας”.

Η φάση έφερε μεγάλη διακοπή στο ματς, αλλά και όταν αυτό συνεχίστηκε, “κυριάρχησαν” τα πολλά φάουλ, με την μοναδική καλή στιγμή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, να έρχεται στο 43′, όταν ο Φερνάντεθ δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Τριφυλλιού, με πλασέ από πολύ πλάγια θέση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Απόλλων Σμύρνης έστησε την μπάλα και πάλι στο σημείο του πέναλτι (47’) για μαρκάρισμα του Ζαγαρίτη στον Τσιλούλη. Μετά από λίγα, το VAR ακύρωσε την απόφαση του διαιτητή, δίνοντας φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής και δεύτερη κίτρινη – αποβολή στο αριστερό μπακ του Παναθηναϊκού.

 

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε πολύ καλά την πρωτοπορία του στο σκορ, παίζοντας και με παίκτη λιγότερο. Η ομάδα του Μπόλονι έκλεισε τους χώρους στην άμυνα, έβγαλε πάθος και ενέργεια. Ο Γιώργος Παράσχος έκανε αλλαγές, αλλά οι παίκτες του δεν έδειξαν ψυχραιμία και δεν έκαναν σωστές επιθετικές επιλογές.

Κόντρα στη ροή του αγώνα (71’) ο Παναθηναϊκός είχε μια μεγάλη στιγμή στα αντίπαλα καρέ. Ο Ιωαννίδης άδειασε Κολ και Λισγάρα, ο Βέρχουλστ έβγαλε δύσκολα το κοντινό διαγώνιο σουτ που έγινε. Το παιχνίδι κράτησε ένα καλό ρυθμό, και στο 78′ είχαμε μια ακόμα φάση που την… καθάρισε το VAR. Ο Μουνιέ έβγαλε ωραία σέντρα, η άμυνα του Παναθηναϊκού ξέχασε τον Μπεντινέλι που από κοντά νίκησε τον Διούδη. Μετά από λίγα λεπτά, το VAR ακύρωσε το τέρμα των γηπεδούχων, δίνοντας οφσάιντ στον σκόρερ.

 

Αν και κουρασμένοι… ψυχικά και σωματικά, οι παίκτες του Απόλλωνα Σμύρνης πίεσαν για την ισοφάριση, έχοντας δυο καλές στιγμές στις καθυστερήσεις με τις κεφαλιές των Χουχούμη και Ντάουντα. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Χουάνκαρ βγήκε σε θέση τετ α τετ αλλά αστόχησε.

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις